Info

Wat zijn de oorzaken van Midriff Roll?


Middenrifrol, ook bekend als reservewiel, muffinbovenkant of buikvet, is een bijzonder gevaarlijke ophoping van vet rond de buik die over de bovenkant van je broek kan morsen of van onder de onderkant van je shirt kan gluren. Of je je zorgen maakt over het verschijnen van het middenrif, het is van vitaal belang voor je gezondheid dat je begrijpt wat het is en hoe je het kunt bestrijden.

Over Midriff Roll

Middenrifrol wordt veroorzaakt door een combinatie van overmatig onderhuids vet en visceraal vet. Onderhuids vet is het zichtbare, knijpbare vet rond je middel. Visceraal vet hoopt zich op tussen uw organen in uw buikstreek. U hoeft niet ernstig te zwaar te zijn om last te hebben van een middenrifrol. De oorzaak van de middenrifrol is echter overgewicht. De beste manier om het te verliezen, is door uw dieet en uw gewoontes aan te passen om een ​​gezond doel voor gewichtsverlies te ondersteunen.

Buikvetrisico's

Buikvet verhoogt het risico op ernstige gezondheidsproblemen, waaronder hart- en vaatziekten, borstkanker, darmkanker, beroerte, diabetes type 2, metabool syndroom en slaapapneu, volgens MayoClinic.com. Een goede schatting voor wat in aanmerking komt als overmatig buikvet bij mannen is een tailleomtrek van 40 inch of meer. Voor vrouwen is 35 inch of meer een waarschuwingsteken. Je taille-heupverhouding of je body mass index (BMI) zijn nog nauwkeurigere indicatoren voor hoe gevaarlijk je middenrifrol kan zijn.

Dieet

Een calorierijk dieet rijk aan verzadigd vet en bewerkte koolhydraten, zoals witbrood, suiker en dierlijke vetten, zoals kaas en vet vlees, maar arm aan voedingsmiddelen die rijk zijn aan oplosbare vezels, zoals groenten, fruit en bonen, is één van de oorzaken van midriff roll. Het veranderen van uw dieet is een belangrijk onderdeel van het verliezen van gewicht, wat essentieel is voor het elimineren van buikvet. Het vervangen van vezelarm voedsel met weinig vezels, zoals aardappelchips en verpakte koekjes, door vezelrijk, voedzaam voedsel, zoals appels en wortelen, is een effectieve manier om buikvet te beheersen.

Oefening

Midriff roll kan ook prominent aanwezig zijn bij mensen die onvoldoende beweging krijgen. Naast dieet is lichaamsbeweging een belangrijk onderdeel van het verliezen van gewicht en het handhaven van de algehele gezondheid. Het toevoegen van ten minste 30 minuten per dag lopen of een andere cardiovasculaire activiteit is een relatief eenvoudige manier om in beweging te komen als u niet gewend bent aan lichaamsbeweging. Probeer elke week 150 minuten matige activiteit of 75 minuten intense activiteit te voltooien. Voeg krachttraining 3 dagen per week toe op niet-opeenvolgende dagen om de trainingsgerelateerde oorzaken van middenrifrollen te helpen bestrijden.