Info

Hoe een appelvorm te veranderen in een zandloperfiguur


Mensen met een appelvormig lichaam hebben de neiging om extra gewicht in hun borst en buik te dragen. Door deze gebieden af ​​te slanken, kun je een zandloperfiguur creëren die je heupen en taille definieert. Extra gewicht rond uw middel dragen verhoogt uw risico op hartaandoeningen en diabetes. Het verliezen van het gewicht verbetert uw gezondheid en kan uw zelfrespect verbeteren. De beste manier om gewicht te verliezen is door een uitgebalanceerd dieet te eten en meer te bewegen. Praat met uw arts voordat u aan een nieuwe eet- of trainingsroutine begint.

Stap 1

Eet weinig glycemische voedingsmiddelen. Een Harvard-onderzoek uit 2012 suggereert dat deze voedingsmiddelen het metabolisme handhaven, wat helpt bij het afvallen. Over het algemeen hebben volle granen, fruit en groenten een lage glycemische index. Onderzoek uitgevoerd in 2007 in het Optimal Weight for Life-programma in Children's Hospital Boston concludeerde dat een glycemisch dieet gunstig is voor appelvormen. Bessen, pruimen, peren, abrikozen, perziken, bonen, gerst, zemelen, havermout, rijst, volkoren pasta, yoghurt en melk zijn goede keuzes.

Stap 2

Vul vezels bij. Deze voedingsstof voldoet aan de honger en houdt je langer vol, waardoor je eetlust onder controle blijft en bijdraagt ​​aan gewichtsverlies. Veel voedingsmiddelen met veel vezels bevatten ook weinig glycemische index. Volle granen, zoals bruine rijst en havermout, fruit en groenten bevatten veel vezels.

Stap 3

Verlaag je calorie-inname. Ongeacht het voedsel op uw bord, als u meer calorieën eet dan u verbruikt, zult u moeite hebben met afvallen. Neem een ​​verscheidenheid aan voedingsmiddelen uit alle voedselgroepen op en beperk fastfood, gefrituurd voedsel, snoep, frisdrank, koekjes en bevroren diners. Dit helpt om uw calorie-inname te beheersen en tegelijkertijd aan uw voedingsbehoeften te voldoen.

Stap 4

Doe elke week minstens 150 minuten aerobe oefeningen. Dit soort oefeningen verbrandt calorieën en helpt vetverlies rond je middel. Kies aerobe activiteiten die zich richten op je onderlichaam, waardoor je bovenste helft in balans komt met je onderste helft. Lopen, rennen en traplopen zijn goede opties.

Stap 5

Neem kernoefeningen op in uw krachttrainingsroutine. Streef naar twee sessies van 20 tot 30 minuten per week. Deze bewegingen verkleinen je midden, helpen bij het wegwerken van een appelvorm en het creëren van een zandloper silhouet. Zijplanken, de zittende vlieg, bekken scheppen en bal crunches worden aanbevolen door "Fitness" magazine.

Stap 6

Train je armen en benen op kracht. Dit helpt bij het creëren van een gebalanceerde look, die zich leent voor een zandlopervorm in plaats van een appelvorm. Halterrijen, biceps krullen, squats, kuitverhogingen en triceps extensies zijn goede opties.