Info

Schuren in de binnenbenen voor hardlopers

Schuren in de binnenbenen voor hardlopers


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hardlopen kan een zeer ontspannende en plezierige vorm van fitness zijn. Het vereist geen speciale apparatuur, zodat u verbinding kunt maken met uzelf en uw omgeving - maar die glorieuze run kan snel lelijk worden wanneer de blaren beginnen te vormen en de huid begint te schuren. Zelfs hardlopers met de dunste dijen kunnen het oncomfortabele schuren van de binnenbenen ervaren.

Waarom het gebeurt

Schuren treedt op wanneer de huid tegen de huid of kleding wrijft. Bij elke wrijving veroorzaakt de wrijving een kleine hoeveelheid schade aan het huidoppervlak. Naarmate de wrijving aanhoudt, verergert de huidschade totdat deze geïrriteerd, rood en gezwollen wordt. Als de wrijving aanhoudt, kan de huid uiteindelijk scheuren - en zelfs bloeden veroorzaken. De huidschade wordt verder bestendigd door zweet, omdat het zoute vocht de huid gevoeliger maakt.

Juiste kleding

Als je binnenste dijen gevoelig zijn voor schuren, kies dan voor een nauwsluitende broek of broek die strak tegen de huid past. Als je kleding te los is, kan wrijving tussen de stof en je huid gemakkelijk leiden tot schuren. Kies idealiter een broek of shorts met een gladde binnennaad - een opdringerige binnennaad kan onnodige wrijving veroorzaken tegen uw delicate dijen. Sommige hardlopers geven de voorkeur aan compressieshorts of hardloopbroeken. Deze kledingstukken zijn ontworpen om niet alleen goed tegen de huid te passen, maar ook om de dijen samen te drukken om het wrijven verder te verminderen. Kies kleding die schoon en droog is. Een vochtafvoerende stof kan ook schuren veroorzaakt door zweten verminderen.

Snelle reparaties

Een dunne laag vaseline op je dijen smeren voordat je gaat hardlopen, kan schuren voorkomen. Door de smering kunnen je dijen gemakkelijk tegen elkaar schuiven zonder wrijving op de huid te veroorzaken. Andere smeerproducten kunnen ook worden gekocht om schuren te voorkomen. Als je de neiging hebt om zwaar te zweten, kan babypoeder effectiever zijn. Het poeder biedt niet alleen een beschermende barrière, maar absorbeert ook vocht tijdens het hardlopen. Strooi het poeder royaal op je binnenste dijen en in je kleding - en voel je vrij om opnieuw aan te brengen tijdens je run. Voor een minder tijdelijke oplossing, overweeg om je dijen te bedekken met atletische tape, die een langduriger barrière tegen schuren biedt.

Na de schade

Nadat de schade is aangericht, houdt u het gebied schoon en droog. Was de geschaafde plekken na je run met zeep en warm water. Dep droog en breng een dunne laag antibacteriële zalf aan. Bedek de beschadigde huid met een verband. Herhaal dit proces eenmaal daags totdat de huid geneest. Een lidocaïnespray kan ook de pijn en branderigheid verlichten.Opmerkingen:

 1. Dagor

  Je hebt geen gelijk. Ik kan de positie verdedigen.

 2. Kapono

  Ik zal het afdrukken ... op de meest opvallende plek aan de muur !!!

 3. Roosevelt

  Ik denk dat ik fouten maak. Ik stel voor om het te bespreken. Schrijf me in PM, het praat met je.

 4. Faegul

  Janken! Het geeft een fout ... op dit moment zal ik nerveus zijn ...Schrijf een bericht