Info

Hoe kosten in rekening te brengen voor yogalessen


Hoeveel in rekening te brengen voor yogalessen is afhankelijk van vele factoren, waaronder de ervaring van de leraar, de voorzieningen van de faciliteit, de duur van de les, de beschikbaarheid van parkeerplaatsen en wat uw concurrenten in rekening brengen. Als je een luxe studio in een grote stad bezit, kun je meer betalen dan als je lesgeeft in een buurthuis in een landelijke omgeving. Nieuwe leraren moeten mogelijk minder betalen tot ze ervaring en een volgende hebben opgedaan.

Uw prijs instellen

Bereken uw variabele en vaste kosten voordat u uw prijs bepaalt. Schat hoeveel lessen je aanbiedt en hoeveel studenten waarschijnlijk zullen deelnemen. Doe je onderzoek en ontdek wat vergelijkbare studio's in jouw stad of dorp kosten. Blijf binnen dat bereik, tenzij u iets heel speciaals te bieden heeft. Later berekent u opnieuw of de cijfers goed werken of dat u uw prijs moet aanpassen. Nieuwe voorschriften kunnen ook verandering afdwingen. New Yorkse studio's hebben bijvoorbeeld te maken gehad met vragen over de vraag of ze verplicht zouden moeten worden om omzetbelasting te innen en te betalen, zoals sportscholen, of dat ze meer verwant zijn aan dansstudio's die de belasting niet betalen. In het hele land huren de meeste studio's yogadocenten in als onafhankelijke contractanten. Verschillende steden hebben echter vragen gesteld over de vraag of leraren als werknemers moeten worden geclassificeerd, waardoor uitgaven als werknemerscompensatie, werkloosheidsverzekering en loonbelasting aan de uitgaven van de studio's zouden worden toegevoegd, waardoor een klassenprijsverhoging noodzakelijk zou zijn.

Betalingsplannen

Om studenten aan te moedigen om terug te komen, bieden veel studio's deals voor het kopen van meerdere klassen. Dit kan beginnen met een inleidende special, bijvoorbeeld twee weken onbeperkte lessen voor $ 20. U kunt ook pakketten verkopen voor vijf, 10, 20 of zoveel klassen met een overeenkomstige verlaging van de prijs per klasse. Studenten die vaak aanwezig zijn, kunnen de optie van een onbeperkte maandelijkse klassenkaart waarderen. Als je studenten kunt instellen op automatisch betalen, zodat het bedrag elke maand van hun bankrekening wordt afgeschreven, levert dit een relatief stabiele inkomstenbron op voor je studio. Het aanbieden van cadeaubonnen, vakantieaanbiedingen of een week meenemen voor een vriend kan meer inkomsten genereren en extra studenten aantrekken.

Prijzen boeken

Wat u ook in rekening brengt, vermeld uw prijzen duidelijk. Maak het studenten gemakkelijk om prijzen te vinden op uw website en op gedrukte schema's. Hang een doos met schema's aan je voordeur, zodat studenten er een kunnen ophalen, zelfs als de deur op slot is. Als studenten niet kunnen achterhalen hoeveel een klas kost, kunnen ze het daar opgeven en een andere studio kiezen in plaats van de extra stap te zetten om te vragen. Reken op uw pakketaanbiedingen voor uw studenten. Wijs er bijvoorbeeld op dat vijf klassen voor $ 60 $ 12 per klasse zijn, maar als ze 10 klassen voor $ 100 kopen, daalt de prijs per klasse naar $ 10. Als je weet dat de prijzen snel zullen stijgen, waarschuw dan studenten van tevoren.

Goedkope opties

Omdat yogadocenten meestal gewetensvolle mensen zijn die willen dat iedereen toegang heeft tot yoga, moet je overwegen om goedkopere opties te kiezen. Veel studio's bieden een paar goedkopere lessen op hun schema, meestal buiten de tijden en vaak gegeven door nieuwere leraren. Dit worden soms aangeduid als 'gemeenschapslessen'. Sommige tradities, zoals Ananda Marga, geloven dat het geven van yoga een vorm is van 'eva', 'of onbaatzuchtige dienstbaarheid'. Traditioneel rekenen Ananda Marga-leraren geen lessen. Sommige leraren accepteren ook donaties, maar rekenen geen vaste prijs. Sommige leraren hebben echter geconcludeerd dat mensen dingen die ze gratis krijgen niet waarderen, of ze vermoeden dat er een vangst is. Het is misschien beter om goedkope lessen aan te bieden dan gratis lessen.