Info

Cheerleading Oefeningen voor Flyers


De intense sport van cheerleading vereist gespecialiseerde trainingen voor alle leden, inclusief flyers - de cheerleader aan de top van piramides en stunts. Flyers zijn vaak licht van gewicht en kort, maar laat u niet misleiden door hun kleine gestalte. Deze atleten hebben kracht en flexibiliteit nodig. Cheerleading-oefeningen voor flyers zorgen voor evenwicht en spieren en vergroten het bewegingsbereik.

Evenwichtsoefeningen

Flyers en bases - de cheerleaders onderaan piramides en stunts - werken samen, en vaak moeten flyers op de schouders van een basis of in zijn of haar handen staan. Dit creëert een onstabiel oppervlak, dus de flyer moet een uitstekende balans hebben. Je kunt je evenwicht ontwikkelen door eenbenige poses te oefenen, zoals de hielrek, schorpioen en vrijheid, terwijl je op een stabiliteitsschijf staat. Een stabiliteitsschijf is een klein, opblaasbaar stuk trainingsapparatuur dat ook bekend staat als een wiebelkussen. Om dezelfde voordelen te krijgen zonder het wiebelkussen, ga je op je bed staan ​​en poseer je met één been. Deze oefening verbetert het evenwicht en versterkt de enkel om meer stabiliteit te bieden bij cheerleading stunts.

Krachtoefeningen

Flyers hebben spierkracht nodig om de lichaamshouding in de lucht te handhaven, maar hebben ook een krachtig onderlichaam nodig voor partnerstunts. Tijdens partnerstunts gooit de basis de flyer in de lucht vanuit een positie waar beide op de grond staan. Maar het is niet alleen de basis die al het werk doet, omdat de vlieger een explosieve sprong maakt om de basis te ondersteunen. Neem touwtjespringen op in uw trainingsroutine om kracht te ontwikkelen. Dit verbetert niet alleen uw cardiovasculaire gezondheid, maar verbetert ook uw beenkracht in de spieren die nodig zijn om te springen. Squats, een oefening die meestal met een halter wordt uitgevoerd, benadert ook de springbeweging - zonder de daadwerkelijke sprong - en versterkt het onderlichaam. Om deze oefening te doen, ga je rechtop op een vlak oppervlak staan ​​met je voeten op schouderafstand en balanceer je een halter, met of zonder gewichten, achter je nek aan de bovenkant van je schouders. Buig je knieën en laat je lichaam zakken, houd je borst en schouders rechtop, totdat je dijen parallel zijn met de vloer. Keer terug naar uw startpositie en herhaal dit voor het juiste aantal herhalingen. Doe voor de veiligheid deze oefening op een Smith-machine of schakel een partner in om achter u te staan ​​voor spottingdoeleinden.

Flexibiliteitsoefeningen

Flyers doen verschillende acrobatiek in de lucht, variërend van dynamische salto's tot stunts in de hiel, zoals hielrek. Om deze bewegingen te doen, heb je veel flexibiliteit nodig, dus het is belangrijk om oefeningen te doen om het bewegingsbereik te vergroten. Het opnemen van yoga in je routine biedt een weg naar meer flexibiliteit, en verschillende yogahoudingen, of asana's, bootsen cheerleading stunts na. De pose van de danser, ook wel natarajasana genoemd in het Sanskriet, is bijvoorbeeld als de schorpioenstunt in cheerleading. Om deze pose te doen, begin je rechtop te staan ​​op een vlak oppervlak. Buig je linkerknie en grijp je linkervoet vast met je linkerhand. Vind uw evenwicht terwijl u op uw rechterbeen staat en terwijl u uw borst rechtop houdt, buig iets naar voren. Trek je linkerbeen omhoog en achter je hoofd en buig je rug. Andere yoga houdingen om te proberen zijn de staande hand-tot-grote teenhouding, vergelijkbaar met de hielrek, en de staande splithouding, die ook de hielrek nabootst.

Overwegingen

Cheerleading is een gevaarlijke sport, dus houd dit in gedachten als je traint en oefeningen doet om een ​​flyer te worden. Een rapport uit 2007 van het National Center for Catastrophic Sport Injury Research geeft aan dat de helft van de catastrofale sportblessures onder middelbare school- en universiteitsatleten, waaronder tien dodelijke slachtoffers, het gevolg is van cheerleading, en dat soort blessures neemt toe vanwege steeds gecompliceerder en riskante cheerleading stunts. Flyers leden het grootste deel van deze verwondingen. Door oefeningen te doen om uw evenwicht, flexibiliteit en kracht te verbeteren, kunt u wat blessures voorkomen, maar oefen altijd met het juiste aantal ervaren spotters en zorg ervoor dat de bases waarmee u werkt goed zijn getraind.