Info

Cheerleading Mats en Veiligheid

Cheerleading Mats en Veiligheid


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Catastrofale verwondingen bij cheerleading, waaronder schedelfracturen, hersenletsel en ruggenmergletsels, evenals minder ernstige verwondingen, zoals verstuikingen, breuken en fracturen, zijn vaak het gevolg van impact na een val tijdens het vallen of stunts op harde oppervlakken. Volgens de National Cheer Safety Foundation komt 93 procent van de cheerleadingletsels voor op harde oppervlakken, zoals gymvloeren en beton, alleen bedekt met dunne matten. Hoewel botsingen tijdens het tuimelen optreden, worden de meeste verwondingen veroorzaakt door stunts, met name piramides en basket-gooit.

Valhoogte als richtlijn

Naarmate stunting toeneemt als een belangrijk onderdeel van een cheer-programma, neemt ook de moeilijkheidsgraad en hoogte waarop stunts worden uitgevoerd toe. Stunts uitvoeren op grotere hoogten verhoogt het risico dat gepaard gaat met stunting. Houd rekening met kritieke hoogtes, of de valhoogte waaronder een catastrofaal letsel onwaarschijnlijk is, bij het kiezen van veiligheidsmatten om op te trainen en uit te voeren.

Schuimmatten

Tatami-puzzelmatten worden vaak gebruikt om trainingsoppervlakken te bedekken. Deze matten werden oorspronkelijk ontworpen voor vechtsporten, maar worden ook gebruikt in cheerleading vanwege hun betaalbaarheid, draagbaarheid en eenvoudige opslag. De matten zijn meestal 40 inch bij 40 inch bij 1 5/8 inch en hebben puzzelachtige randen die in elkaar grijpen, waardoor grote of ongewoon gevormde gebieden kunnen worden bedekt. Tatami-matten zijn gemaakt van schuim en kussen met een hoge dichtheid en voorkomen spanning of letsel door impact. Ze hebben een kritische hoogte van 4 voet.

Tapijtgebonden schuimmatten

Tapijtgebonden schuimmatten zijn de meest voorkomende matten die in cheerleading worden gebruikt vanwege hun veiligheid, betaalbaarheid en draagbaarheid. Ze bestaan ​​uit drie lagen stevig polyethyleenschuim bedekt met antisliptapijt en variëren in dikte van 1 3/8 tot 2 inch. Ze zijn verkrijgbaar in strips van 6 voet bij 42 voet die kunnen worden opgerold voor eenvoudige installatie en opslag. Deze strips kunnen bij elkaar worden gehouden door 2 of 4 inch strips van klittenband. Zeven naast elkaar geplaatste matten creëren een oppervlakte gelijk aan die van een wedstrijdvloer. Deze matten bedekken vaak veervloeren. Alleen, op een normale vloer, hebben de matten een kritische hoogte van 4 voet.

Crash en landingsmatten

Val- en landingsmatten zijn handig voor oefeningen en het leren van nieuwe vaardigheden, met name in tuimelen. Ze zijn gemaakt van polyurethaanschuim bedekt met vinyl, leer of polyvinylchloride. Valmatten, die demping bieden voor boren zoals relaxen, zijn over het algemeen niet zo stevig als landingsmatten die specifiek worden gebruikt om de druk uit landende tumblingpassen te halen. Valmatten zijn hierdoor niet geschikt om te bedwelmen. Valmatten meten meestal 4 voet bij 8 voet bij 8 inch, terwijl landingsmatten 4 voet bij 8 voet bij 5 inch meten. De kritieke hoogte van zowel valmatten als landingsmatten is 6 1/2 voet. De kritische hoogte kan worden verhoogd tot meer dan 10 1/2 voet door landingsmatten over een met schuim matte vloer te leggen.

Spring vloeren

Veervloeren bestaan ​​uit een dubbele laag hardhoutmultiplex met een minimale dikte van 24 mm ondersteund door grote metalen veren of schuimblokken, bedekt met tapijtgebonden schuimstroken. Springvloeren zijn het type vloeren dat wordt geboden voor concurrentie; de hoge kosten en het permanente karakter van de vloeren verhinderen echter het gebruik ervan door veel scholen, recreatie en alle sterrenprogramma's. De vloer als geheel kan worden geteld als een soort mat vanwege de ongeëvenaarde veiligheidsklasse en het tapijtgebonden schuimmatoppervlak. Het gebruik van veervloeren vermindert impactletsels. De kritische hoogte voor een springvloer is de hoogste van elk oppervlak, meer dan 11 voet.Opmerkingen:

 1. Arnt

  Op deze dag, alsof ze expres zijn

 2. Dujind

  Er zit iets in. Thank you very much for the information, now I will not make such a mistake.

 3. Pierrel

  Het is altijd leuk om slimme mensen te lezen. Bedankt!

 4. Aesculapius

  Het is gewist (heeft verwarde sectie)

 5. Benecroft

  Bravo, de zin kwam trouwens gewoon

 6. Addisen

  Volgens mij maak je een fout.

 7. Taukus

  Als ik jou was, zou ik de gebruikers van dit forum om hulp vragen.

 8. Azriel

  Bedankt voor de steun, hoe kan ik je bedanken?Schrijf een bericht