Info

Is de borstvergroter een goede oefening?


Kabels voor borstvergroting kunnen vrije gewichten, weerstandsmachines of een volledige sportschool niet vervangen, maar het zijn effectieve oefeningen voor het opbouwen van functionele kracht. Borstvergroters bevorderen ligament- en peeskracht, en ze versterken ook je borstspieren. Als u op zoek bent naar grootte en kracht, zijn zwaardere weerstandsoefeningen op hun plaats, maar het is de moeite waard om in borstvergroters te kijken om uw huidige routine aan te vullen. Als je te maken hebt met blessures, hebben borstvergroters weinig impact in vergelijking met zware gewichten.

Veelzijdigheid en toegankelijkheid

Afgezien van de fysieke voordelen van borstvergrotingstraining, is een van de duidelijke voordelen van het werken met de kabels de veelzijdigheid en toegankelijkheid die ze bieden. Borstkabels zijn relatief goedkoop en je kunt ze vrijwel overal gebruiken. U kunt expander-kabels gebruiken om veel van dezelfde bovenlichaamsoefeningen te simuleren als vrije gewichten, zoals lat pull-downs, triceps-uitbreidingen en schouderpersen, en u kunt oefeningen doen die uniek zijn voor de kabels.

Veiligheid

Een ander voordeel van borstvergrotingstraining is de relatieve veiligheid van de oefening in vergelijking met trainingsmethoden met een hogere weerstand, zoals losse gewichten en fitnessapparaten. Vrije gewichten vereisen dat u een aanzienlijke hoeveelheid traagheid stopt bij het tillen, wat zwaar kan zijn voor uw gewrichten. Kabels zijn soepeler en minder onstabiel en bieden minder weerstand.

Unieke oefeningen

Hoewel de borstvergroter trainingsroutines voor het hele bovenlichaam kan aanvullen of vervangen, zijn de oefeningen die je kunt doen alleen beperkt door je verbeelding. Op partners gebaseerde oefeningen zoals rijen, evenals individuele oefeningen zoals kabelrotaties, kabelschaduwboksen en beenoefeningen kunnen allemaal in uw routine worden opgenomen.

Voordelen en nadelen

Borstvergroters bieden een aantal unieke voordelen, waaronder uitgebreide deltoïden en borstvinnen, en verhoogde ademhalingscapaciteit, maar er zijn enkele nadelen. Borstvergroters zijn moeilijker om jezelf mee te verwonden dan losse gewichten, maar het is niet onmogelijk. Een plotselinge breuk van de band kan pijnlijke klappen en kneepjes veroorzaken, en je kunt jezelf te ver duwen door de band voorbij de grenzen van je spieren te verlengen, vooral wanneer vermoeidheid optreedt. Je krijgt ook niet hetzelfde soort kracht winst met borstvergroters zoals je zou kunnen met andere vormen van training.