Info

Chinese armzwaaioefening


Als je een les in Tai Chi neemt, leer je ook over Qi Gong, omdat het meestal wordt beoefend in een Tai Chi-les. De term "qi gong" verwijst naar energie of de bron van leven, en de oefening omvat gecontroleerde ademhaling en beweging. De armzwaaioefening is een voorbeeld van een beweging die je zou kunnen uitvoeren als een warming-up bij het doorlopen van een tai chi-routine.

Armzwaai uitvoeren

Om de armzwaai-oefening te doen, begin je door op een vlakke en stevige ondergrond te staan ​​met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Begin bij je heupen en draai je torso naar links. Je armen moeten losjes langs je lichaam hangen en bewegen alleen omdat je lichaam beweegt en niet omdat je bewust een poging doet om ze te bewegen. Dit veroorzaakt de slingerende actie die de naam van de oefening beschrijft. Wanneer je zo ver mogelijk naar links bent gedraaid, kun je de richting omdraaien, naar rechts draaien en je armen slap laten slingeren terwijl ze je lichaam volgen. Terwijl je van links naar rechts blijft draaien, zullen je armen licht naar je lichaam slaan. In plaats van herhalingen van de armzwaaioefening uit te voeren, wordt de beweging meestal getimed. In het boek 'Consumer Health: Spectrom of Choices' wordt aanbevolen om gedurende 10 tot 15 minuten armzwaai te maken.

Variatie

Armzwaaien zijn een effectieve opwarmingsoefening om uw bloed te laten stromen, maar u kunt een element van uitdaging toevoegen en de training verbeteren met een kleine aanpassing. In zijn boek over zelfgenezing vertelt Maoshing Ni aan lezers dat ze de training twee of drie minuten in een armzwaai-oefening kunnen verhogen door de hielen op te tillen en op de knieën te buigen terwijl de armen heen en weer zwaaien. Na een paar minuten kunt u de oefening nog uitdagender maken door omhoog te springen terwijl uw armen zwaaien, zich voorstellend dat het momentum van uw armen uw lichaam omhoog trekt. Ni adviseert om vijf minuten langzamerhand hoger te springen en dan geleidelijk af te remmen.

Voordelen

Volgens het boek 'Principles and Practice of Stress Management' richten niet veel onderzoeken zich op de mentale voordelen van qi gong, hoewel beoefenaars van de traditie beweren dat qi gong-energieoefeningen zoals de armzwaai samenwerken om angst en depressie te verlichten en algemene geestelijke gezondheid verbeteren. Harvard Health meldt dat tai chi, de praktijk waarin qi gong wordt uitgevoerd, nuttig is voor een aantal lichamelijke aandoeningen, waaronder artritis, hartaandoeningen, de ziekte van Parkinson en beroerte. In het bijzonder stimuleert de armzwaaioefening een verhoogde bloedstroom door de beweging, evenals de klappende actie van uw handen terwijl uw armen zwaaien, wat aangeeft dat het gunstig is voor uw cardiovasculaire systeem en laat zien hoe het kan helpen als het gaat om medische zaken van het hart.

Een Qi Gong-programma starten

In "Dragonfly Qigong," schrijft Michael Steward dat de beste manier om meer te weten te komen over de voordelen van Qi Gong is om het zelf te proberen. Je leert principes van qi gong door het volgen van een tai chi-les, maar als je je exclusief wilt concentreren op qi gong buiten een andere praktijk, kun je een qi gong-instructeur vinden, een privéleraar die je kan leiden terwijl je leert en werkt met energie. Het is mogelijk om qi gong-instructies te krijgen uit een boek of een dvd, maar Steward wijst erop dat er veel te leren valt uit persoonlijke interactie met een instructeur die niet kan worden gecommuniceerd via een onpersoonlijke methode zoals lezen of een video bekijken.