Info

Chloor versus zoutwaterzwembaden


Er zijn maar weinig activiteiten verfrissend op een warme zomerdag dan in een zwembad springen. Hoewel het chloorzwembad de industriestandaard is, erkennen velen het zoutwaterzwembad als een haalbare optie. Chloorbaden gebruiken kostbaar chloorpoeder of tabletten voor sanitaire voorzieningen, terwijl zoutwaterbaden hun eigen produceren via een chloorgeneratorcel.

Waterkwaliteit

Voorstanders van een zoutwaterbad wijzen op de positieve pH van het water, die de rode ogen, pijn en zwelling vermindert die soms het gevolg is van zwemmen in een te zwaar gechloreerd zwembad. In plaats daarvan gebruiken zoutwaterchlorinators - je raadt het al - zout om zijn eigen zuiverende werking te produceren; wijze zorgverleners bewaken echter nog steeds de waterbalans. Dat betekent regelmatig testen op water-pH en chloorniveaus. Als problemen met de waterbalans niet worden aangepakt, ontstaan ​​er algenbloei die de chlorinator dwingt harder te werken en de cel eerder dan nodig verbrandt.

Onderhoudsuitgaven

Poolkosten beginnen en eindigen niet met de installatie. Chloorpools kosten elk jaar honderden dollars aan chemicaliën, zelfs als u zelf het open, gesloten en wekelijkse onderhoud uitvoert. Eigenaren van zoutwaterzwembaden vermijden veel van deze uitgaven omdat de chlorinator zijn eigen chloor maakt uit zout. Onthoud echter dat zout extreem corrosief is. Zwembadprofessionals melden steeds vaker dat zoutwatersystemen ladders, beton, terrassen en meubels in de buurt beschadigen. Hoewel u in eerste instantie geld kunt besparen op chemicaliën, kunt u misschien meer uitgeven aan apparatuurvervangingen.

Overschakelen naar een zoutwaterzwembad

Omschakelen naar een zoutwaterpoolsysteem vereist het installeren van een chloorcelgenerator, werk dat het beste wordt uitgevoerd door een professional. Professionals stellen voor om de hoeveelheid geld die u uitgeeft aan chemicaliën gedurende een periode van drie jaar te vergelijken met de kosten van aanschaf en installatie van een generator. Neem contact op met referenties van gevestigde bedrijven en vraag hoe hun omringende oppervlakken en apparatuur standhouden onder de constante blootstelling aan zout water en lucht. U kunt besluiten dat het toevoegen van chloortabletten en een beetje shock elke week het vervangen van meubels, speelgoed en beton overtreft.

Waarom schone zwembaden er toe doen

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention veroorzaken zwembaden recreatieve waterziekten zoals diarree en uitslag van de hot tub naast symptomen zoals prikkende ogen en ademhalingsproblemen. Vermijd zwemmen in chloor- of zoutwaterzwembaden als je onlangs diarree hebt opgelopen, en douche voordat je binnenkomt om de verspreiding van ziektekiemen te stoppen. Zowel chloor- als zoutwaterzwembaden zijn sanitair, op voorwaarde dat de eigenaar de tijd neemt om de juiste waterbalans te handhaven.