Info

Chest Press Vs. Bench Press


De borstpers en bankdrukken vertonen dezelfde gewrichtsbewegingen en ontwikkelen dezelfde spieren in het bovenlichaam. "Bankdrukken" is echter een term die vaak wordt toegepast op de oefening wanneer deze wordt voltooid op een vlakke of schuine bank, terwijl de term "borstpers" wordt gebruikt wanneer de oefening wordt voltooid terwijl u op een machine zit.

Technieken

Het bankdrukken kan worden uitgevoerd met een halter of een paar halters. Ga op je rug op een platte bank liggen en houd de gewichten boven je borst met je armen volledig uitgestrekt. Als u een halter gebruikt, plaatst u uw handen iets breder dan uw schouders. Laat de gewichten naar uw borst zakken. Als u een barbell gebruikt, stop dan net voor de bar, maak contact met uw borst en strek uw armen uit om de bar terug te brengen naar de startpositie. Als je een paar halters gebruikt, laat ze dan aan weerszijden van je romp zakken tot ze op dezelfde hoogte zijn als de bovenkant van je borst en duw ze vervolgens omhoog naar het plafond. De borstpers kan worden voltooid terwijl u in een persmachine zit. Ga met uw rug stevig tegen het kussen zitten en uw voeten op de vloer. Pak de handgrepen aan weerszijden van je romp vast, met je ellebogen achter je. Duw de hendels voor je uit totdat je armen volledig zijn uitgestrekt en buig je ellebogen om de hendels terug te brengen.

Spieren

Zowel de bankdrukken als de borstpers rekruteren dezelfde verzameling spieren, meldt ExRx.net. De sternale kop van de grote borstspier is de primaire beweger, wat betekent dat deze de meeste kracht produceert. De borstspier is de grootste borstspier. Het vindt zijn oorsprong in je borstbeen en waait vervolgens uit naar je schoudergewricht waar het aan de bovenkant van je bovenarmbot wordt ingebracht. De bench press is effectiever dan de borstpers bij het werven van een groter percentage van de grote borstspier, volgens een studie uit 2012 gesponsord door de American Council on Exercise. De deltoïde, de grootste spier in je schouders, draagt ​​bij door je schoudergewricht te buigen. Bovendien strekken uw triceps brachii-spier, die zich aan de achterkant van uw bovenarmen bevindt, uw ellebogen uit.

Functionaliteit

Coördineer de beweging van de halter of de halters wanneer u bankdrukken. Je omringende stabiliserende spieren in de schouders dragen bij om het gewicht stabiel en in balans te houden. Dit is vergelijkbaar met hoe zij moeten bijdragen wanneer u duwactiviteiten uitvoert tijdens dagelijkse bewegingen. Wanneer u de borstpersmachine gebruikt, wordt het bewegingspad van de handgrepen door de machine ingesteld. Je stabiliserende spieren worden niet geworven omdat ze niet hoeven te helpen bij de coördinatie. Omdat het gebruik van de vrije gewichten tijdens de bankdrukken meer lijkt op wat uw spieren in het algemeen doen, is de bankdrukken een meer functionele activiteit. De kracht die u ervan opdoet, wordt effectiever overgedragen naar bewegingen in het echte leven.

Veiligheid

Wanneer u alleen traint, is de borstpers de veiligere oefening. Voor het bankdrukken moet u de gewogen werktuigen boven uw hoofd houden, dus zoek een spotter om u te helpen het risico op letsel te verminderen. De spotter staat achter je hoofd en is klaar voor het geval je de controle over de gewichten verliest. Als u een borsttraining voltooit die zowel de bankdrukken als de borstpers omvat, kunt u het risico op het verliezen van de controle over de gewichten verminderen door de bankdrukken aan het begin van uw trainingssessie uit te voeren voordat uw spieren moe worden.