Info

Pijnlijke benen en kuiten na het sporten


Pijn en pijn in de benen, vooral in de kuitregio, komen vaak voor na intensieve training. De pijn die je ervaart, is waarschijnlijk te wijten aan uitdroging, overmatig gebruik of spierpijn omdat de specifieke spieren die je hebt gebruikt al een tijdje niet zijn getraind. Een paar huismiddeltjes kunnen ervoor zorgen dat uw pijnen zich in slechts een paar dagen beter voelen, maar als u extreme pijn hebt, voorbij pijnlijke of pijnlijke spieren, neem dan contact op met uw arts.

Uitdroging

Als u spierkrampen in uw benen of kuiten voelt, kan de oorzaak van het probleem uitdroging zijn. Uitdroging is een veel voorkomende oorzaak van pijnlijke spieren en treedt op als u niet voldoende vocht verbruikt of als u tijdens het sporten te veel vloeistof uitzweten. Drink vloeistoffen tijdens uw oefening om het risico op uitdroging te verminderen. Als u uitgedroogd raakt, of pijn opmerkt tijdens of na het sporten, kan het drinken van een elektrolytendrank uw rehydratatie bevorderen.

Gescheurde spier

De spieren die het meest worden gespannen, zijn de spieren in je benen, inclusief je kuitspieren, quadriceps en hamstrings. Een spierspanning, ook bekend als een spierscheur, wordt gekenmerkt door gevoeligheid voor aanraking en zwelling van de spier. Spierspanning is ingedeeld in drie niveaus: een klasse 1 spierbelasting betekent dat de spier zacht aanvoelt en licht opgezwollen is, terwijl een klasse 3 spierbelasting betekent dat u extreme pijn hebt en kracht volledig verloren gaat in de spier. Een spierpijn van graad twee zit tussen de twee in en duidt op matige pijn en zwelling. Als u na het sporten extreme pijn in uw been of kuitspieren voelt, is het het beste om uw arts te raadplegen voor behandeling.

Overmatig

Als u lichte of matige pijn voelt na een oefening die u al een tijdje niet hebt gedaan, zijn uw spieren waarschijnlijk pijnlijk omdat u ze niet goed hebt geconditioneerd voor de oefening die u hebt uitgevoerd. Als je acht uur op de skiheuvel hebt doorgebracht en sinds vorig seizoen niet meer hebt geskied, zijn je spieren niet gewend aan de eisen van het skiën en zullen ze ongetwijfeld daarna pijn doen. Elke keer dat je in beweging gaat zonder de juiste voorbereiding, zul je te maken krijgen met pijnlijke benen. Spring nooit van tevoren in zonder te trainen en rek altijd voor en na het sporten uit om uw spieren los te maken en blessures te voorkomen.

Huismiddeltjes

Behandeling voor deze meest voorkomende oorzaken van pijn in de benen na het sporten kan meestal comfortabel thuis worden gedaan. Het beste wat je kunt doen voor een gespannen of overmatig gebruikte spier, is om hem niet verder te verwonden door hem rust te geven. IJs de blessure met een pak ijs om de zwelling te verminderen. Om brandwonden te voorkomen, mag u nooit een ijspak rechtstreeks op uw huid aanbrengen - een T-shirt of handdoek rond het ijspak werkt prima. Verbind de gewonde beenspier gedurende de dag om het letsel tegen verder letsel te beschermen en meer zwelling te voorkomen. Verwijder het verband voor het slapen gaan 's nachts en til het been op terwijl u slaapt. Voer na twee tot drie dagen rust voor de spier een soortgelijke oefening uit om kracht te blijven opbouwen in de spieren die u hebt gebruikt. Als je beenspieren eenmaal gewend zijn aan de oefening, zullen ze daarna niet meer pijnlijk en pijnlijk zijn.