Info

Wat doet kaneel voor je lichaam en is het goed voor je gezondheid?


Het toevoegen van kaneel aan gebakken producten maakt het mogelijk om de hoeveelheid suiker te verminderen zonder teveel van de zoete smaak op te offeren. Misschien wilt u overwegen dit kruid vaker in andere voedingsmiddelen te gebruiken, omdat het gunstig kan zijn voor uw gezondheid. Kaneelconsumptie kan helpen bij het verlagen van uw hartaandoeningen en diabetesrisico's.

Bloed suiker

Hoewel niet alle onderzoeken met mensen een gunstig effect van kaneel op de bloedsuikerspiegel hebben aangetoond, heeft een aanzienlijk aantal van hen dat wel, volgens een artikel dat in 2013 is gepubliceerd in "The American Journal of Lifestyle Medicine." Kaneel lijkt te helpen bij het verhogen van de insulinegevoeligheid bij mensen met ongecontroleerde diabetes. Mensen die 1,5 gram kaneel per dag kregen, ervoeren na 30 dagen grotere afnames in nuchtere bloedglucose dan degenen die een placebo kregen in een studie die in 2010 werd gepubliceerd in het "Pakistan Journal of Nutrition". Het verlagen van de nuchtere bloedsuikerspiegel en het verhogen van de insulinegevoeligheid verlagen beide uw risico op diabetes type 2.

Cholesterol

Kaneel kan je ook helpen je cholesterolgehalte te verbeteren. Het nemen van een kaneelsupplement van 500 milligram bij elke maaltijd leidde tot een afname van het totale cholesterol en lipoproteïne met lage dichtheid, of slechte cholesterol, bij deelnemers aan een studie gepubliceerd in "The Journal of Paramedical Sciences" in 2011. Verlaging van uw totale en LDL-cholesterol niveaus helpen het risico op hart- en vaatziekten te verlagen.

Triglyceriden

Het consumeren van 1,5 gram kaneel per dag verlaagde de triglycerideniveaus van deelnemers met diabetes type 2 in de "Pakistan Journal of Nutrition" -studie van 2010 meer dan die van mensen die een placebo namen. De studie "Journal of Paramedical Sciences" uit 2011 vond ook een gunstig effect van kaneel op triglyceriden. Beide studies waren echter relatief klein, met respectievelijk 14 en 60 deelnemers. Een analyse, gepubliceerd in "Diabetes Care" in 2008, waarin de resultaten van vijf onderzoeken van in totaal 282 deelnemers werden gecombineerd, toonde aan dat het nemen van 1 tot 6 gram cassia-kaneel de triglycerideniveaus niet significant verlaagde. Het verlagen van uw triglycerideniveaus verlaagt uw risico op hartaandoeningen.

Overwegingen

Neem contact op met uw arts voordat u grote hoeveelheden kaneel consumeert, omdat dit bijwerkingen kan veroorzaken, waaronder verhoogde hartslag, ademhaling en transpiratie gevolgd door slaperigheid. Dit komt hoogstwaarschijnlijk voor als u meer dan 6 gram kaneelschors per dag consumeert, omdat meldingen van bijwerkingen in kleinere doses niet gebruikelijk zijn, volgens Drugs.com. Kaneel kan ook interageren met bepaalde medicijnen, waaronder bloedverdunners, diabetesmedicijnen en medicijnen die de lever kunnen beschadigen.