Info

Circuit routinematige trainingen


Circuittrainingen zijn een effectieve manier om je lichaam te trainen en je fitnessdoelen te bereiken. De verscheidenheid aan oefeningen die je in en uit je circuit kunt draaien, houdt je training fris, terwijl je helpt af te vallen of gewicht te beheren en spierweefsel op te bouwen. U kunt circuittrainingsroutines thuis of in de sportschool uitvoeren in overeenstemming met wat u het beste uitkomt en u helpt uw ​​doelen te bereiken.

Intervallen

Een van de belangrijkste componenten van circuitroutine-trainingen is dat u door intervallen van cardiovasculaire en krachttraining gaat. Afhankelijk van uw fitnessniveau en doelen, kunt u korte golfspieroefeningen of langere segmenten plannen. Deze segmenten worden gevolgd door een ingestelde hoeveelheid tijd waarin u tijdens elk interval een andere krachttraining uitvoert. Tussen de cardio- en krachttrainingssegmenten is het gebruikelijk om 15 tot 30 seconden te rusten.

Cardiovasculaire segmenten

Tijdens uw routinematige trainingssessie kunt u gedurende één tot vier minuten per interval cardiovasculaire oefeningen doen. Een cardio-segment van vier minuten legt meer nadruk op hartgezondheidsoefeningen, terwijl een cardio-segment van één minuut bijna evenveel tijd geeft aan aerobe en krachttraining. Voer cardio-oefeningen uit waar u van kunt genieten en waar u ook bent. De plaatselijke healthclub heeft mogelijk meer cardio-opties, zoals het gebruik van een loopband, elliptische trainer of roeimachine. Maar je kunt ook thuis cardio uitvoeren door op zijn plaats te marcheren of te joggen, touwtjespringen of op je hometrainer te rijden.

Krachttraining segmenten

Door spieren op te bouwen tijdens de krachttraining van uw circuitroutine, wordt uw lichaam efficiënter in het verbranden van calorieën. Het resultaat is een slanker, sterker lichaam. Tussen elk cardiosegment voert u 45 seconden een specifieke krachttraining uit. Neem oefeningen op die de spieren van uw boven- en onderlichaam en uw kern trainen voor een training voor het hele lichaam. Krachttraining bewegingen zoals schouderpersen, arm verhoogt, biceps krullen en triceps kickbacks zullen uw bovenlichaamsspieren versterken. Boomstamrotaties en houtkarbonades werken de kern, en squats, lunges, kuitverhogingen en beenverhogingen betrekken de spieren van het onderlichaam.

Andere Overwegingen

Voordat je met je circuittraining begint, moet je vijf tot tien minuten je lichaam opwarmen. Opwarmen verhoogt de bloed- en zuurstofstroom door uw lichaam, verhoogt de lichaamstemperatuur en bereidt uw cardiovasculaire systeem geleidelijk voor op meer inspanning. Nadat u klaar bent met uw training, koelt u af met een wandeling van vijf minuten en voert u vervolgens enkele lichte rekoefeningen uit om spierpijn te voorkomen. Circuittraining is effectief voor het verbeteren van de gezondheid van het hart, terwijl ook de spieren worden gestemd, maar raadpleeg uw arts om gezondheidsklaring te krijgen voordat u begint.