Info

Circuittraining voor middelbare schoolatleten

Circuittraining voor middelbare schoolatleten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een van de grotere voordelen van circuittraining is dat het uw training interessant houdt. In plaats van 30 minuten aan één oefening te besteden, kunt u een verscheidenheid aan oefeningen uitvoeren om wat variatie te creëren terwijl u verschillende spiergroepen werkt. Bij het ontwerpen van een training voor middelbare schoolatleten is circuittraining ideaal. Kinderen hebben misschien niet de aandachtsspanne om hun tijd aan één activiteit te wijden, maar het toevoegen van meerdere stations zorgt voor spanning en variatie.

Touwtje springen

Springtouw is een ideale workout voor circuittraining omdat het cardio- en spieropbouwende elementen biedt. Afhankelijk van hun sport kunnen atleten op de middelbare school waarschijnlijk profiteren van een verhoogde voetsnelheid, die regelmatig door het springtouw kan komen. Springtouw is een waardevolle aanvulling op circuittraining omdat het in een korte tijd veel calorieën verbrandt. Als de school geen toegang heeft tot springtouwen, werkt het vervangen van springjacks vergelijkbare spiergroepen en is het vaak gemakkelijker voor jongeren.

Sprints

Sprints zijn gebruikelijk in veel circuittrainingsroutines; ze zijn geschikt voor middelbare scholieren omdat ze geen apparatuur nodig hebben en de cardiofitness van de jonge atleten helpen verbeteren. Langeafstandslopen is niet bevorderlijk voor circuittraining, vooral als u korte intervallen voor elke oefening wilt behouden. Het sprinten moet een korte afstand zijn; 20 of 25 yards is voldoende voor de studenten om de voordelen van de oefening te krijgen.

Pushups en situps

Atleten op de middelbare school vinden pushups en situps misschien niet te opwindend, maar het is onmogelijk om de voordelen van deze oefeningen voor het bovenlichaam en de kernspieren te overschatten. Op deze stations kunnen studenten in tweetallen werken om de herhalingen van hun partner te tellen en haar onderweg aan te moedigen. De leraar of ouder die dit station observeert, moet eraan denken om de studenten te vertellen om halverwege de toegewezen tijd van rol te wisselen, zodat elke student de kans krijgt om deel te nemen aan de oefening.

Stretching

Licht stretchen is belangrijk voor elke trainingsroutine, maar door een stretchstation aan de circuittraining toe te voegen, helpen de studenten hun spieren los te maken en hun flexibiliteit te verbeteren. Stretchen heeft veel voordelen, waaronder het verlagen van het risico op een blessure tijdens de circuittraining of tijdens het sporten. De lijst met rekoefeningen die je kunt aanbevelen is eindeloos, maar hamstring, quad en arm stretchen helpen studenten zich voor te bereiden op hun sport.