Info

Circuittraining voor Rugby

Circuittraining voor Rugby


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Snel en bedreven zijn in het hanteren van de bal zijn ideale eigenschappen in rugby, maar als je niet sterk genoeg bent om door een tackle te rennen of een tegenstander neer te halen, zul je snel merken dat je aan de zijlijn staat. Om in vorm te komen voor het rugbyseizoen, helpt sportspecifieke circuittraining je lichaam explosief te maken aan beide zijden van de bal. De sleutel tot circuittraining is om snel door elke oefening te gaan voordat u rust.

Boxsprongen

Boxsprongen helpen je explosiviteit te verbeteren voor een breed scala aan sporten, waaronder rugby. In een sport waarin snelle, krachtige bewegingen van vitaal belang zijn voor succes, helpen boxsprongen je kracht in je onderlichaam en kern te ontwikkelen. Ga met uw voeten op schouderbreedte uit elkaar staan ​​naast een doos tot 2 voet hoog. Buig op de knieën en taille en spring met je voeten tegen elkaar in een beweging verticaal op de doos en weer terug. Streef naar 10 herhalingen voordat je naar de volgende oefening gaat.

Power Pushups

Regelmatige opdrukoefeningen werken op je armen, borst, rug en schouders, maar krachtige opdrukoefeningen met behulp van een medicijnbal helpen je om explosieve snelheid te ontwikkelen die je zal helpen bij rugby. Neem de opdrukpositie aan en plaats een medicijnbal onder je borst. Explodeer omhoog en plaats je linkerhand op de bal en je rechterhand op de vloer naast de bal. Duw opnieuw omhoog en plaats uw rechterhand op de bal met uw linkerhand op de vloer. Ga door met deze oefening, afwisselend tussen handen, in sets van 10.

Zware tas

Boxers gebruiken de zware tas om niet alleen hun ponsen te oefenen, maar ook om hun voetenwerk en de snelheid en kracht van hun handen te verbeteren. Omdat alle drie de gebieden belangrijk zijn voor rugbyspelers, is het werken met de zware zak in rondes van 1 minuut een belangrijk onderdeel van circuittraining. Uw bokstechniek hoeft niet te worden verfijnd; het belangrijkste is het verhogen van je hartslag en het reguleren van je output, zodat je elke ronde sterk kunt voltooien.

Sprints

Versnelling is meerdere keren belangrijk in een rugbyspel. In staat zijn om snel te versnellen en een tegenstander te vangen om hem naar de grond te worstelen of weg van een tegenstander te manoeuvreren is een pluspunt. Als zodanig zijn sprints een integraal onderdeel van elke trainingstraining voor rugbycircuits. De afstand hoeft niet lang te zijn; probeer 25 of 30 voet te sprinten en concentreer je op de eerste burst zodat je je maximale snelheid bereikt in zo weinig mogelijk stappen.