Info

Clean & Press versus Squat versus Deadlift voor Mass & Size

Clean & Press versus Squat versus Deadlift voor Mass & Size


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De clean en press, squat en deadlift kunnen allemaal spiermassa en -grootte ontwikkelen. Schoon en druk is echter een zeer technische oefening die vooral kracht en snelheid traint. Als je doel spiergrootte is in plaats van kracht, zullen squats en deadlifts waarschijnlijk een grotere rol spelen in je programma dan de clean en press.

Massa en grootte

Volgens het principe van trainingspecificiteit reageert uw lichaam op de specifieke eisen die u eraan stelt. Spiergroei, ook wel hypertrofie genoemd, vereist intensieve workouts met zes tot 12 herhalingen per set en drie tot zes sets per oefening. Rusttijden kort houden zodat uw spieren niet volledig kunnen herstellen tussen sets verhoogt de stress, waardoor meer groei wordt gestimuleerd. 30 tot 90 seconden rusten tussen sets is ideaal.

Maak schoon en druk

De schone en druk is een tweedelige oefening die de benen, heupen en kern evenals de schouders en armen werkt. In de eerste fase - de schone - tilt de atleet de halter van de vloer met een krachtige extensie van de heupen en valt dan onder de bar om hem op zijn schouders te vangen. In de tweede fase - de pers - drukt hij de lat boven zijn hoofd.

Squat en Deadlift

De squat en deadlift trainen de heup- en beenspieren. Ze richten zich ook op de kern, waardoor een sterke isometrische samentrekking van de rugspieren nodig is om de wervelkolom te stabiliseren. In de deadlift tilt de atleet de halter van de vloer, terwijl in de squat de halter wordt ondersteund op de schouders en bovenrug. Omdat ze zich richten op de grootste spieren in het lichaam, zijn de squat en deadlift een fundamenteel onderdeel van de meeste programma's om massa en grootte te ontwikkelen.

Praktische overwegingen

Het technisch veeleisende karakter van het reinigen en persen vereist korte sets en lange rustperioden, waardoor het ongeschikt is voor trainingen met een hoog volume die een maximale spiergrootte opbouwen. Krachtoefeningen zoals het reinigen en persen kunnen echter nog steeds nuttig zijn, omdat ze snel spiertrekkingen stimuleren, die zeer gevoelig zijn voor groei. Omdat de squat en deadlift minder technisch zijn dan de clean en press, zijn ze veiliger om op te nemen in een groot volume trainingsprogramma.Opmerkingen:

 1. Zura

  Je hebt ongelijk. Ik kan het bewijzen.

 2. Nastas

  Ja, het is nogal

 3. Zulkik

  Ik bedoel, je hebt het mis. Ik kan mijn positie verdedigen. Schrijf me in PB.

 4. Stanwick

  Sorry, ik zou graag een andere oplossing willen voorstellen.

 5. Walworth

  Happiness has changed me!

 6. Lusala

  je hebt het mis, het is duidelijk

 7. Vudojar

  Het spijt me, maar ik denk dat je het mis hebt. Ik kan het bewijzen. Mail me op PB.Schrijf een bericht