Info

Hoe een yogamat met toverhazelaar schoon te maken


Je zou er waarschijnlijk niet aan denken om je zwetende yogakleding weer te dragen voordat je ze wast, maar hetzelfde kan niet gezegd worden over yogamatten. Verwarmde yogastudio's, zweterige lessen en blote voeten kunnen resulteren in een mat bedekt met bacteriën. Volgens dermatologieprofessor Elizabeth Grice van de University of Pennsylvania is een yogales van 60 tot 90 minuten meer dan voldoende tijd om bacteriën te verdubbelen. Je mat wassen met een oplossing die toverhazelaar bevat, die van nature antibacteriële eigenschappen bevat, kan helpen om je mat schoon en veilig te houden.

Stap 1

Gebruik een 1-4 verhouding toverhazelaar tot water; bijvoorbeeld 1/4 kopje toverhazelaar tot 1 kopje water. Doe de twee ingrediënten in een middelgrote spuitfles.

Stap 2

Voeg etherische oliën aan het water en toverhazelaar toe die antibacteriële eigenschappen bevatten, zoals lavendel, theeboom en eucalyptus. De hoeveelheid oliën die u toevoegt, is een persoonlijke voorkeur; een aanbeveling van Organic Authority is 10 druppels tea tree olie, 15 druppels lavendel en vijf druppels eucalyptus.

Stap 3

Plaats de bovenkant op de spuitfles en schud deze gedurende één tot twee minuten om de ingrediënten grondig te combineren. Schud de fles elke keer voor gebruik.

Stap 4

Spray het mengsel op je yogamat onmiddellijk nadat je klaar bent met oefenen. Gebruik een ruime hoeveelheid zodat het gehele oppervlak voldoende kan worden schoongemaakt.

Stap 5

Veeg de mat af met een schone doek of handdoek. Draai de mat om en herhaal aan de andere kant. Hoewel je waarschijnlijk maar één kant van de mat tijdens de les hebt gebruikt, kan de yogastudio of de sportschoolvloer bacteriën bevatten; het reinigen van beide kanten voorkomt dat verontreinigingen aan uw mat blijven kleven.

Stap 6

Laat de mat drogen voordat u hem oprolt of opbergt.

Tips

  • Neem je eigen mat mee naar de yogales in plaats van een mat van de sportschool of yogastudio; u weet niet of de gehuurde mat is schoongemaakt.