Info

Als het om gewicht gaat, wat is dan een BMI van 25,21?

Als het om gewicht gaat, wat is dan een BMI van 25,21?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De BMI - of body mass index - is een basisberekening van uw lengte en gewicht. Uw arts houdt waarschijnlijk uw beoordeling bij om uw risico op obesitas-gerelateerde ziekten te bepalen. Als uw BMI begint te hangen in de richting van het hoge einde van de index, zoals rond 25.21, kan dit een teken zijn dat u te zwaar bent en wat kilo's moet afwerpen.

De berekening uitvoeren

U hebt slechts twee cijfers nodig om uw BMI te berekenen: uw meest actuele gewicht in ponden en uw lengte in inches. Deel je gewicht door het kwadraat van je lengte en vermenigvuldig het antwoord met 703 om je body mass index te krijgen. Als u bijvoorbeeld 155 pond bent en 67 inch lang staat, moet u 155 delen door 4.489 - of 67 in het kwadraat. Vermenigvuldig uw resultaat van 0,034 met 703 om uw indexscore te krijgen. In dit geval zou uw BMI 24,27 zijn.

Wat de resultaten betekenen

Uw arts zal een BMI van 18,5 tot 24,9 willen zien, wat betekent dat u op een geschikt gewicht voor uw lengte bent, de rapporten Centers for Disease Control and Prevention. Dus als uw body mass index op 25.21 staat, is deze boven het normale bereik, waardoor u in de categorie met overgewicht komt. Als het blijft stijgen tot waar het 30,0 of meer bereikt, zal uw arts u als zwaarlijvig classificeren.

Waarom het uitmaakt

Het hebben van een hogere dan normale BMI is vaak significant voor risicofactoren geassocieerd met chronische gezondheidsproblemen. Als u een hoge rating heeft, betekent dit dat uw bloeddruk waarschijnlijk hoog zal zijn en uw cholesterol kan stijgen, waardoor uw kansen op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten later in het leven worden vergroot. Bovendien nemen uw kansen op diabetes type 2 en bepaalde vormen van kanker ook toe wanneer uw BMI in het bereik van overgewicht of obesitas ligt.

Speciale overwegingen

De body mass index zou niet het enige moeten zijn waar je naar kijkt met betrekking tot je gezondheid. Soms is een hoge BMI, zoals die van 25.21, geen slechte zaak. Als u bijvoorbeeld veel spiermassa heeft, kan uw indexcijfer hoger zijn, omdat spieren dichter en zwaarder zijn dan vet, hoewel u niet noodzakelijkerwijs te zwaar bent. De berekening houdt ook geen rekening met taille-metingen. Hoewel je BMI borderline hoog is op 25.21, kan je risico op het ontwikkelen van chronische ziekten even groot zijn als iemand met een zwaarlijvige score, als je vet rond je buik is gecentraliseerd. Omdat andere factoren een rol spelen bij de BMI, wil uw arts een volledige fysieke training uitvoeren en enkele laboratoriumwaarden controleren om een ​​beter beeld te krijgen van uw algehele gezondheidstoestand.

MiddelenOpmerkingen:

  1. Marshall

    Peerless onderwerp

  2. Samuzragore

    Keuze bij u ongemakkelijk

  3. Zulkik

    Ik feliciteer, je werd bezocht door uitstekende gedachteSchrijf een bericht