Info

Gevolgen van hoge of lage BMI

Gevolgen van hoge of lage BMI


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Body mass index, of kortweg BMI, is een berekening die uw niveau van lichaamsvet bepaalt. Als uw body mass index laag is, loopt u mogelijk risico op ondervoeding. Het hebben van een hoge body mass index kan betekenen dat u overgewicht of obesitas heeft en een verhoogd risico heeft op het ontwikkelen van gerelateerde ziekten. De body mass index zou niet je enige methode moeten zijn om een ​​gezond gewicht te bepalen, omdat het geen rekening houdt met bepaalde factoren.

BMI berekenen

Om uw body mass index te berekenen, hebt u uw huidige gewicht in pond en lengte in inches nodig. Deel je gewicht door je kwadraat in het kwadraat en vermenigvuldig het resultaat met 703. Als je bijvoorbeeld 150 pond weegt en 62 centimeter lang staat, deel je 150 door 3.844, dat is 62 kwadraat. Vermenigvuldig het resultaat van .04 met 703. Je body mass index is 27.4. Idealiter zou uw body mass index 18,5 tot 24,9 moeten zijn, legt de Centers for Disease Control and Prevention uit.

Hoge BMI

Als u een body mass index van meer dan 25,0 heeft, betekent dit dat u mogelijk te zwaar bent. Als uw body mass index boven 30,0 komt, heeft u een groter risico op obesitas en aanverwante ziekten. Wanneer uw body mass index deze hoge cijfers bereikt, is uw bloedcholesterol waarschijnlijk hoger. Verhoogd cholesterolgehalte in het bloed verhardt slagaders, een aandoening die bekend staat als atherosclerose en verhoogt uw bloeddruk. Na verloop van tijd verhoogt de extra belasting van uw hart uw risico op een hartaanval en hartaandoeningen. Sommige mensen met een hoge body mass index kunnen ook het risico lopen galstenen, artrose, verschillende soorten kanker en ademhalingsproblemen te ontwikkelen.

Lage BMI

Wanneer uw body mass index lager is dan 18,5, kunt u ondergewicht hebben. Het consumeren van een minimale hoeveelheid calorieën of het verbranden van meer calorieën dan je verbruikt, kan leiden tot ondervoeding en een lage body mass index. Wanneer dit gebeurt, krijgt uw lichaam onvoldoende koolhydraten om glucose aan te maken tot brandstofcellen, eiwitten om spierweefsel op te bouwen of vet voor hormoonproductie. Bovendien krijgt u mogelijk onvoldoende vitamines en mineralen voor biologische basisprocessen. In 2012 hebben onderzoekers van het University of Tsukuba Institute of Clinical Medicine in Tokio gekeken naar een lage body mass index en het risico op zwangerschapsdiabetes bij zwangere vrouwen. Het onderzoek, gepubliceerd in "Diabetische geneeskunde", volgde meer dan 600 20-jarige zwangere vrouwen met een body mass index van minder dan 18,0. Onderzoekers namen een patroon met deze demografie waar en merkten op dat het hebben van een lage body mass index je risico op het ontwikkelen van diabetes tijdens je zwangerschap drastisch verhoogt.

Andere Overwegingen

Body mass index is een goed uitgangspunt voor het bepalen van uw risicofactoren voor ziekten of ondervoeding, maar het werkt niet voor iedereen. Atleten kunnen een hoge body mass index hebben in het zwaarlijvige bereik, omdat je door een grote hoeveelheid spiermassa meer weegt. Body mass index is niet altijd effectief voor de oudere bevolking en onderschat vaak lichaamsvet. Oudere volwassenen hebben meestal minder spieren en meer vet, dus risicofactoren voor obesitas kunnen over het hoofd worden gezien als hun aantal binnen het normale bereik valt.Opmerkingen:

 1. Shaktirisar

  Naar mijn mening heb je niet gelijk. Ik kan mijn positie verdedigen. Schrijf me in PM, we zullen het afhandelen.

 2. Zuluzragore

  I do not see in it sense.

 3. Horton

  Mee eens, zeer nuttige informatie

 4. Saelac

  Wat een goede zin

 5. Merril

  Natuurlijk. Ik onderschrijf al het bovenstaande.

 6. Aubin

  Excuseer dat ik me ermee bemoei... Voor mij is deze situatie bekend. Laten we bespreken. Schrijf hier of in PM.Schrijf een bericht