Info

Hoe overtollig maagzuur te beheersen via een dieet


Overmatig zuur in uw maag kan ongemakkelijk maagzuur veroorzaken als het zich naar uw slokdarm verplaatst. Dit kan na verloop van tijd schade aan de binnenkant van uw maag en slokdarm veroorzaken. Uw arts kan een maagzuurtest aanbevelen om te bepalen of uw niveaus van maagzuur normaal zijn of om te beoordelen of overtollig zuur de oorzaak is van een zweer. Het aanpassen van uw normale eetgewoonten kan veel verlichting bieden door overmatige secretie van maagzuur te voorkomen.

Grootte en timing van maaltijden

Zoutzuur dat wordt afgescheiden in je maag is nodig om eiwitten goed af te breken en te verteren. Het is extreem zuur, met een pH van ongeveer 2, volgens Biology aan Clermont College. Als je te veel eet, scheidt je maag meer zuur af om de grote hoeveelheid voedsel te verteren, terwijl te lang gaan tussen het eten een opeenhoping van zuur kan veroorzaken wanneer er geen voedsel wordt verteerd. De beste aanpak om overtollig zuur of irritatie door de opbouw van zuur te voorkomen, is om gedurende de dag kleine, frequente maaltijden te eten.

Vermijd vetrijke voedingsmiddelen

Denk twee keer na over het eten van patat, pizza of ijs. Vetrijke voedingsmiddelen zijn moeilijker te verteren en blijven langer in je maag. Hoe langer ze in je maag zitten, hoe meer zoutzuur wordt afgescheiden om ze af te breken. Als u lijdt aan zure terugvloeiing, kan langer voedsel in uw maag betekenen meer ongemak van brandend maagzuur, volgens het University of Michigan Health System. Als u uw maaltijden vetarm houdt, stimuleert uw lichaam het voedsel snel te verteren en voorkomt u dat uw maag overtollig zuur afgeeft.

Kies dranken verstandig

Bepaalde dranken veroorzaken de afgifte van overtollig maagzuur. Koffie en andere cafeïnehoudende dranken zoals thee, frisdrank en energiedranken stimuleren de secretie van zoutzuur. Koolzuurhoudende dranken, of ze nu cafeïne bevatten of niet, lijken ook maagzuur te verhogen en kunnen irritatie aan je maagwand veroorzaken. Alle alcohol verhoogt de afgifte van maagzuur aanzienlijk en kan in grote hoeveelheden schade aan de maagwand veroorzaken. Probeer meer water en melk te drinken en deze irritante dranken te vermijden.

Voorkom pijn en irritatie

Hoewel sommige voedingsmiddelen mogelijk niet meer maagzuur afscheiden, kunnen ze leiden tot pijn in en irritatie van de maagwand. Na verloop van tijd kan de irritatie en afbraak van de maagwand maagzweren veroorzaken. Vermijd zeer zure voedingsmiddelen, zoals tomaten, citrusvruchten en frisdrank, en blijf uit de buurt van voedsel dat sterk gekruid is met chilipoeder, rode peper en zwarte peper om de pijn te minimaliseren.