Info

Hoe een pingpongbal te krommen


De eerste pingpongschoten die je meestal leert, zijn rechte voorhoofden en backhands. Als je eenmaal vertrouwd bent met die standaardschoten, is het echter tijd om te leren hoe je de bal kunt krommen. Je schoten naar rechts of naar links buigen kan je tegenstander voor de gek houden en dwingt hem om de draai van de bal te verklaren wanneer hij klaar is voor een terugkeer. De basisprincipes van het buigen van de bal zijn gemakkelijk te leren, en met wat oefening kun je beginnen met het naar links en rechts rennen van je ping pong tegenstanders.

Eenvoudige sidespin

Stap 1

Houd de peddel op dezelfde hoogte als waarop u van plan bent om de bal te slaan, terwijl u zich klaarmaakt voor uw terugkeer. Het slagoppervlak van de peddel moet ongeveer evenwijdig zijn aan het net.

Stap 2

Verplaats de peddel naar rechts of links van het verwachte pad van de bal. Een rechtshandige speler, bijvoorbeeld, moet de peddel links van de bal houden om een ​​eenvoudige gebogen backhand te slaan of rechts van het pad van de bal voor een gebogen voorhand.

Stap 3

Zwaai je arm zijwaarts en iets naar voren om de achterkant van de bal te raken. Voor een backhand-schot van een rechterhand, bijvoorbeeld, begin je met je swing vanaf de linkerkant van de bal en eindig je je follow-through goed naar rechts. De bal zal naar links buigen. Een voorhand van de zijspin zorgt ervoor dat de bal naar rechts buigt. Je zult de bal harder slaan, maar met minder kromming gaat je peddel verder naar voren voordat hij stoot.

Voorhand Topspin Curve

Stap 1

Houd de peddel onder de hoogte waarop u de bal wilt slaan terwijl u zich klaarmaakt voor uw terugkeer.

Stap 2

Breng uw pols omhoog of omlaag wanneer de bal nadert, afhankelijk van het type curve dat u wilt raken. Laat bijvoorbeeld bij een rechtshandige voorhand uw pols vallen zodat de peddel naar beneden wijst om de bal naar links te buigen. Til je pols op en richt de peddel omhoog om de bal naar rechts te buigen.

Stap 3

Zwaai je arm omhoog in een boog en sla op de rechteronderkant van de bal als je je pols hebt laten vallen en de bal naar links wilt draaien. Streef naar de linkeronderkant van de bal als je je pols hebt opgeheven en de bal naar rechts wilt buigen.

Stap 4

Volg door in de richting van je swing. Als je de buitenkant van de bal hebt geslagen om hem naar links te buigen - voor een rechtshandige speler - moet je peddel voor je linkerschouder eindigen aan het einde van je follow-through. Als je de binnenkant van de bal hebt geslagen en naar rechts hebt gebogen, moet je peddel voor je rechterschouder of de rechterkant van je borstkas staan ​​als je erdoorheen gaat.

Backhand Sidespin Flick

Stap 1

Houd uw peddel met de bovenkant naar de tafel gericht en het brede gedeelte van de peddel naar uw tegenstander gericht. Als je rechtshandig bent, houd je de peddel voor je rechterheup. De peddel moet zich onder en een beetje rechts van het pad van de bal bevinden wanneer deze u nadert.

Stap 2

Stap met je rechterbeen naar voren terwijl je met je pols in een boog zwaait om de linkerkant van de bal naar achteren te slaan. Keer de richting om als je linkshandig bent. De peddel moet vóór uw botsing omhoog en naar uw niet-dominante kant reizen. Probeer de bal aan de bovenkant van je peddel te slaan.

Stap 3

Rol de peddel over de bal en volg door. Je onderarm moet naar je tegenstander worden uitgestrekt met je peddel ongeveer evenwijdig aan de tafel en naar je dominante kant wijzen aan het einde van je follow-through.

Tip

  • De principes van het buigen van de bal kunnen allemaal worden toegepast op serveren. Gooi gewoon de bal in de lucht en voer de gewenste slag uit.


Bekijk de video: Kauwgombal-challenge gaat per ongeluk viral (December 2021).