Info

Wat drinken fietsers tijdens ritten?


Als je fietst, verbruikt je lichaam water, natrium en koolhydraten. Fietsers gebruiken verschillende dranken om sommige of al deze voedingsstoffen te vervangen. Afhankelijk van uw behoeften als fietser, kunt u uw vloeistoffen halen uit water, commerciële sportdranken, sap of zelfgemaakte sportdranken.

Water

Water is de meest elementaire vloeistof die wordt verbruikt door fietsers. Het bevat geen calorieën of elektrolyten, die uitsluitend dienen om het lichaam te hydrateren - in plaats van het te voeden. Volgens onderzoeker W. Larry Kenney, Pennsylvania State University, is water voldoende hydrator na het fietsen in de buurt. De website "Tips voor fietsprestaties" beveelt aan om 1 tot 2 liter water te consumeren voor een rit van 1 1/2 tot 2 uur.

Sportdranken

Commercieel vervaardigde sportdranken zijn ontworpen voor gebruik bij langdurige activiteiten. Ze bevatten elektrolyten en koolhydraten die moeten worden bijgevuld tijdens langere ritten. Een belangrijke elektrolyt die ze bevatten, is zout, dat een potentieel gevaarlijke aandoening genaamd hyponatremie voorkomt. De calorieën komen uit glucose, die snel door het lichaam wordt opgenomen. De calorieën uit sportdranken kunnen binnen 10 minuten na het drinken worden opgenomen. Dit levert snelle energie wanneer je moe begint te worden.

Sap

Vruchtensap bevat koolhydraten die u tijdens het fietsen van energie kunnen voorzien, maar ze bevatten geen elektrolyten - waardoor ze alleen geschikt zijn voor kortere ritten van 1 1/2 uur of minder. Volgens "Cycling Performance Tips" heeft fructose - de suiker in vruchtensappen - minder insuline nodig om spiercellen binnen te dringen dan glucose - die meestal wordt gebruikt in sportdranken. Maar geen enkele studie heeft ooit een voordeel aangetoond voor het drinken van sap boven sportdranken. Het belangrijkste voordeel van sap is de smaak. Als u de smaak van sap verkiest, kan dit u helpen meer vloeistoffen te consumeren.

Zelfgemaakte sportdrank

Een alternatief voor commercieel vervaardigde sportdranken is om je eigen te maken. Een zelfgemaakte sportdrank moet natrium en een bron van koolhydraten bevatten. De President's Council on Physical Fitness and Sports stelt voor om een ​​eenvoudige sportdrank te maken met water, zout, suiker en smaakstoffen. Het beveelt aan om 1/4 theelepel zout, 4 theelepels suiker en wat smaakstoffen zoals citroensap te combineren met 8 ons water.