Info

Hoe knoflook aan uw dieet toe te voegen


Knoflook is een krachtig kruid dat wonderen kan doen voor je gezondheid. Vol met een krachtige antioxidant die allicine wordt genoemd, hebben veel culturen knoflook gebruikt als medicijn en als voedsel. Het eten van een dieet met veel knoflook kan helpen bepaalde kankers te voorkomen, uw risico op hartaandoeningen te verlagen en uw immuunsysteem te stimuleren. Ondanks zijn sterke smaak is knoflook een aanvulling op veel verschillende voedingsmiddelen, dus het toevoegen van meer knoflook aan uw dieet is eenvoudig.

Stap 1

Voeg gehakte knoflook toe aan marinades. Knoflook past goed bij alle soorten vlees en zeevruchten. Je kunt knoflook mengen met bijna elke marinade die je al gebruikt. Enkele voorbeelden zijn een marinade met knoflook-citroensap, een marinade met knoflook-sojasaus of een marinade met knoflook-gember.

Stap 2

Snijd stukjes rauwe knoflook en voeg ze toe aan je favoriete gebakken pastaschotel, zoals lasagne, aubergine Parmezaanse kaas of gebakken ziti. Voeg de knoflook toe aan de pasta voor het bakken. Je kunt ook knoflook toevoegen aan je pastasaus voor gerechten zoals spaghetti.

Stap 3

Bak knoflook om het op te nemen in sauzen, dips en saladedressings. Knoflook biedt een rijke smaak aan deze kruiden, terwijl u ook de extra gezondheidsvoordelen krijgt.

Stap 4

Toast plakjes knoflook in een koekenpan op je fornuis. Meng de geroosterde knoflookplakjes met je favoriete gestoomde groenten, zoals asperges, sperziebonen of broccoli, om een ​​nootachtige smaak en een knapperige textuur toe te voegen.

Stap 5

Voeg geroosterde knoflook toe aan uw aardappelpuree of grutten. Je kunt knoflook gebruiken in plaats van boter of kaas om deze gerechten gezonder te maken.

Stap 6

Gebruik gewoon knoflookpoeder in plaats van zout in recepten of als smaakmaker aan tafel. Een zoutrijk dieet kan gezondheidsproblemen veroorzaken, dus het vervangen van zout door knoflook kan uw algehele gezondheid verbeteren.