Info

Hoe actief te worden na te lang slapen


Te veel slaap - meestal een hoeveelheid meer dan de high-end aanbeveling van acht uur - heeft ongunstige effecten, variërend van een afname van cognitieve vaardigheden tot algemene traagheid tot een verhoogd risico op hartaandoeningen, volgens de Universiteit van Londen, TIME Healthland en de Scripps Clinic Slaapcentrum. Een gezonde hoeveelheid slaap op een regelmatig schema is het beste voor een actieve levensstijl, maar een combinatie van wake-up technieken kan u helpen om meer energie te krijgen als u toevallig vervalt.

Stap 1

Strek terwijl in bed. Verbeter de bloedstroom door uw armen op te heffen en al uw vingers uit te strekken, gevolgd door uw handen, polsen en armen. Herhaal het proces met je tenen, voeten en benen. Voer de yoga-houding van neus tot knie uit, een wake-up stretch die veel wordt aanbevolen door yogi's, waarbij je je knieën naar je borst trekt en diep ademt. Doe een reeks nekrotaties en schouderrollen terwijl je jezelf in de zittende positie brengt.

Stap 2

Hydrateer zodra je opstaat. In het ideale geval hebben mannen ongeveer 13 koppen water per dag nodig, terwijl vrouwen ongeveer negen nodig hebben. Begin met minstens 8 ons water en probeer de helft van uw aanbevolen dagelijkse inname halverwege de middag binnen te krijgen voor een energieboost.

Stap 3

Voer een eenvoudige rekoefening voor het hele lichaam uit om uw lichaam en geest wakker te maken. Adem regelmatig en diep terwijl je je armen tegen een muur drukt, strek je benen een voor een uit in een hoek van ongeveer 45 graden achter je. Druk je schouderbladen in de richting van de muur terwijl je 30 seconden vasthoudt. Volg dit op door voor een stoel te staan; strek een been uit om één hiel op de stoel te laten rusten en druk op de knie van dat been om uw dij- en kuitspieren te verlengen. Houd een telling vast en wissel van been. Sluit uw routine af door uw handpalmen op een aanrecht te drukken en ze te gebruiken om uw lichaam te verankeren terwijl u achteruit loopt totdat uw rug een hoek van 90 graden vormt met uw benen. Houd een tel vast en loop terug naar de balie om je houding te herwinnen.

Stap 4

Neem een ​​korte run voor het eten. Hoewel je meestal koolhydraten moet consumeren vóór het sporten, helpt een lichte run voor het ontbijt energie te stimuleren via vetoxidatie, volgens een studie uit 2010 van het "Journal of Physiology."

Stap 5

Voeg eiwit toe aan je ontbijt. Accentueer uw gebruikelijke ontbijt met een wei-eiwitshake, of probeer een eiwitrijk ontbijt zoals pindakaas en banaan of spek en eieren op volkoren toast. Spieropbouwende eiwitten helpen uw metabolisme te stimuleren en zorgen voor langdurige energie.

Stap 6

Plaats uw trainingsschema dichter bij uw wektijd. Zelfs als je het voor later hebt gepland, train je vroeg op je dag om je lichaam te helpen activeren. Dit helpt je energieniveau te verhogen, calorieën te verbranden en de stroom van endorfines aan te moedigen, volgens Amy Burleson Sullivan van het Dayton VA Medical Center.

Middelen