Info

Verminderde eetlust na het begin van de training


Veel mensen die proberen af ​​te vallen, zijn bang dat het verhogen van trainingssessies de eetlust kan verhogen en hun doelen belemmert. Gematigde intensiteitsoefeningen veranderen echter de secretie van hormonen die de eetlust regelen. Het starten van een nieuw trainingsprogramma is gunstig voor gewichtsverlies omdat het calorieën verbrandt, maar de eetlustcontrole die het biedt, verhoogt het potentieel voor gezond gewichtsverlies bij veel mensen. Praat met uw arts voordat u aan een nieuwe trainingsroutine begint.

Eetlusthormonen

Je lichaam produceert hormonen die honger en verzadiging reguleren. Ghrelin is het hormoon dat uw eetlust stimuleert, en Peptide YY helpt de honger onder controle te houden. Leptine is een ander hormoon dat toeneemt wanneer je maag leeg is. Verschillende factoren spelen een rol bij verhoogde niveaus van ghreline en leptine, waaronder stress en gebrek aan slaap. Het beheersen van de productie van deze hormonen is belangrijk om uw calorie-inname laag genoeg te houden om gewichtsverlies te produceren. Aërobe oefening kan de eetlust gedurende korte tijd helpen onderdrukken.

Verminderde eetlust

Een aerobe oefeningensessie van een uur helpt de ghrelinewaarden te verlagen en de Peptide YY-waarden te verhogen, waardoor je eetlust afneemt als je klaar bent, volgens een studie uit 2008 gepubliceerd in het "American Journal of Physiology". De verandering in deze hormoonspiegels betekent dat u geen honger zult voelen direct na uw training. De honger keert echter uiteindelijk terug, hoewel dit niet voor iedereen hetzelfde is. Oefening verbrandt calorieën, waardoor een energietekort ontstaat dat op een gegeven moment moet worden aangevuld, wat betekent dat je honger begint te voelen zodra je hormoonspiegel weer normaal is. Naarmate u gewend raakt aan uw nieuwe trainingsprogramma, merkt u mogelijk niet zo'n hoge eetlust.

Soorten oefeningen

Aërobe oefening onderdrukt ghreline en verhoogt Peptide YY in een hoger tempo dan krachttrainingsoefeningen, die slechts minimale hormoonveranderingen bieden, volgens de "American Journal of Physiology" -studie. De studie gebruikte een loopbandtraining van een uur om de effecten van lichaamsbeweging op de eetlust te meten. Andere soorten aerobe oefeningen kunnen echter vergelijkbare voordelen bieden. Joggen, stevig wandelen, zwemmen en fietsen zijn alternatieve opties.

Overwegingen

Het onderzoek naar de effecten van lichaamsbeweging op mannelijke proefpersonen met eetlust, maar de resultaten zijn waarschijnlijk vergelijkbaar bij vrouwen. Bovendien werden de eetlustonderdrukkende effecten het meest gezien bij deelnemers met een gezond gewicht. Mensen met overgewicht kunnen ook een verminderde eetlust opmerken na het sporten. Hoewel aerobe oefeningen de eetlust kunnen onderdrukken, belet het je niet altijd om te eten. Vermijd na een training calorierijk voedsel, omdat dit de voordelen van training kan belemmeren. Of je nu honger hebt of niet, neem een ​​kleine snack en wat water na het sporten. Dit voorkomt uitdroging en tankt uw energievoorraden bij. Neem eiwitten op, die helpen bij spierherstel.


Bekijk de video: 10 TIPS TEGEN EEN HONGERGEVOEL (Januari- 2022).