Info

Activiteiten die een goede reactietijd vereisen


De ruimte tussen een stimulus en het begin van de spierreactie op die stimulus staat bekend als reactietijd. Reactietijd, samen met behendigheid, coördinatie, balans, snelheid en kracht, zijn belangrijke componenten van vaardigheidsgerelateerde fitness. Goede reactietijd vertaalt zich in succes in sport en in levensactiviteiten die sterke motorische vaardigheden vereisen. Het is ook een van de kritieke factoren voor het beschermen van gezondheid en onafhankelijkheid naarmate je ouder wordt.

Spierreacties

Activiteit zorgt voor snelle spiertrekkingen en langzame spiertrekkingen. Snelle spiertrekkingen zijn degenen die de reactietijd en behendigheid regelen. Ze blinken uit in de explosieve, korte anaërobe bewegingen van de sprinter en de gewichtheffer, en er is een krachtige kracht voor nodig om hen in dienst te nemen. Experts van het Miami Valley Hospital Sports Medicine Center bevelen specifieke training aan voor verbeterde behendigheid en reactietijd met oefeningen zoals ladderoefeningen, reactieballen en plyometrisch springen. Aërobe activiteit maakt eerst gebruik van trage spiertrekkingen, dus om de snelle spiertrekkingen te krijgen, moet je de gewoonte aanwakkeren met herhaalde anaërobe oefeningen. Maar de training is de moeite waard. Een snellere reactietijd geeft u een aanzienlijk concurrentievoordeel in de sport en helpt u te beschermen tegen blessures in het dagelijks leven.

Talent, aanleg en ervaring

Reactietijd hangt af van een aantal factoren die worden beïnvloed door genetica en jarenlange oefening. De beste atleten zijn beter in het "lezen" van hun tegenstanders. Ze scannen constant op meer informatie, analyseren visuele aanwijzingen intensiever en sneller dan gemiddelde spelers en gebruiken hun ervaring en vaardigheden om de meest voordelige reactie te selecteren. Peak Performance somt verschillende indicatoren op van snelle reactietijd, waaronder gezichtsscherpte: scherp zicht; contrastgevoeligheid: het vermogen om duidelijk te zien in variabele lichtomstandigheden en onderscheid te maken tussen grijstinten; en auditieve scherpte: een fractie van een seconde op geluid dat de spieren aangeeft te bewegen. Sportspecifieke oefeningen trainen de spieren om soepel en efficiënt te presteren in reactie op stimuli, wat ook de reactietijd verkort.

Snelle bewegingen

Een goede reactietijd is waardevol in elke sport, maar er zijn een aantal activiteiten die moeilijk uitvoerbaar zijn zonder. Tennis, squash, badminton, ping pong, cricket, basketbal, voetbal, sprinten, schaatsen, wielrennen en hockey overwinningen hangen allemaal af van snelle respons. Brian Mackenzie, coach van de Britse atletiek, beveelt verschillende reactiesnelheidstrainingen aan die de sportspecifieke respons op een externe keu verbeteren. Voor sporten, zoals basketbal, waarbij een bal moet worden bestuurd, jog of ontspannen terwijl je de bal bestuurt. Volg spraakopdrachten om van richting te veranderen, sprint in de nieuwe richting terwijl je de bal bestuurt. Keer terug naar het eenvoudige joggen en herhalen. Ga voor explosieve kracht in balsporten op een afstand van de coach die een bal vanaf schouderhoogte laat vallen. Sprint om de bal te vangen voordat deze twee keer stuitert. Voor grondsnelheid, ga op de grond liggen. Op een spraakopdracht of geluid opstaan ​​en sprinten naar een toegewezen locatie. Herhaling.

Veroudering, balans en reactietijd

Oudere volwassenen hebben een goede reactietijd nodig om een ​​stabiel evenwicht te behouden en het risico op vallen te verminderen. De American Council on Exercise meldt dat 35 tot 45 procent van de gezonde volwassenen van 65 jaar of ouder, die zelfstandig wonen, ten minste eenmaal per jaar valt. Langzamere motorische reacties en verwerking van sensorische informatie zijn factoren in verminderde reactietijd. Reactietijdoefeningen kunnen worden opgenomen in een beter balansprogramma. Verbeter de behendigheid en reactie door een basketbal in en uit een rij veiligheidskegels te druppelen en voortdurend van richting te veranderen. Oefen met lungen en dan springen of springen over een "tape" op de vloer, voor snelle bewegingen. Dim lichten in de kamer tijdens het uitvoeren van balansoefeningen om de gezichtsscherpte uit te dagen.