Info

Hoe je je kunt verdedigen tegen een snelle voetballer

Hoe je je kunt verdedigen tegen een snelle voetballer


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Voetbal is een spel van snelheid - maar je kunt niet altijd de snelste speler zijn. Soms zul je je moeten verdedigen tegen een aanvaller die gewoon meer snelheid heeft dan jij. Volgens voormalig profvoetballer Jared Montz moet je mentaal sneller zijn als je niet sneller bent dan de aanvallers. Denk na over hoe je snelle spelers verdedigt en strategisch tegen hen speelt om een ​​voordeel te behalen.

Positionering

Plaats jezelf tussen de speler die je markeert en het doel. Vecht tegen de drang om op de top van je tegenstander te blijven - je moet jezelf de ruimte geven om hem te verdedigen. Blijf op een armlengte afstand. Dit geeft je voldoende ruimte om op zijn bewegingen te reageren. Als je te dichtbij bent, is het voor een snellere speler gemakkelijk om om je heen te stappen en je naar de bal te slaan.

Anticipeer op het spel

Je kunt een snellere speler in een voetrace niet verslaan - tenzij je natuurlijk een voorsprong hebt. Krijg een sprong voorwaarts door te anticiperen op het spel. Wanneer je ziet dat de middenvelder zijn hoofd neerlegt, klaar om te schoppen, ren dan naar de open ruimte in het veld. Wacht niet tot hij contact maakt met de bal. Dit geeft je een voorsprong van één tot twee seconden op de speler die je markeert, waardoor je de kans krijgt om hem naar de bal te slaan.

Wees fysiek

Mensen zien voetbal vaak als een contactloze sport - maar het is eigenlijk een beperkte contactsport. Je mag een bepaalde hoeveelheid fysiek contact krijgen zonder dat je om een ​​fout wordt gevraagd. Wanneer je naar een doorgaande bal snelt, duw je zachtjes tegen de speler die je markeert. Schuif hem niet agressief, duw hem gewoon zachtjes af terwijl je de open ruimte in rent. Dit zal zijn balans in de tegenovergestelde richting sturen, waardoor je een extra seconde of zo krijgt om een ​​jump-start op hem te krijgen.

Vertragen

Het lijkt misschien niet intuïtief, maar vertragen kan het gemakkelijker maken om je te verdedigen tegen een snelle speler. Als je met de bal naar een snelle speler rent, kan hij gemakkelijk een zijstap nemen en snel om je heen schieten. Sprint om hem in te halen, maar vertraag als je 5 meter weg bent. Breng je lichaam vervolgens laag en blijf voor de aanvaller. Beweeg met hem mee, snijd zijn pad af om te voorkomen dat hij over het veld sprint.Opmerkingen:

  1. York

    Ik heb deze zin verwijderd

  2. Bleoberis

    Je hebt geen gelijk. Ik ben er zeker van. Ik kan de positie verdedigen. Schrijf me in PM.

  3. Tot

    excuseer me, ik heb die zin verwijderdSchrijf een bericht