Info

Deltoïde training voor honkbal


De drie deltoïde spieren - de voorste, laterale en achterste - lopen over de bovenkant van je schouders, van voor naar achter. Samen zijn deze spieren betrokken bij alle bewegingen van je schouder, inclusief de rotatie en extensie die nodig zijn voor het gooien van een honkbal. Het versterken van je deltoids en het vergroten van hun flexibiliteit is nuttig voor alle spelers, maar vooral voor werpers.

Stretching

Een goede stretchroutine kan de flexibiliteit en bewegingsvrijheid van je schouder verbeteren. Strek je voorste deltoïde uit door je arm naar je zij uit te strekken, zodat je hand een beetje onder schouderniveau is. Plaats uw handpalm op een vast voorwerp, zoals een deurframe of een paal, draai vervolgens uw lichaam in de tegenovergestelde richting totdat u de rek in uw bovenarm en schouder voelt. Strek je laterale en posterieure deltoïden uit door naar een vaste balk te kijken, de balk vast te pakken en vervolgens je lichaam naar de schouder van de arm te draaien die de balk vasthoudt. Houd de balk met het gezicht hoog om de achterste deltoïde te richten en borsthoog om te focussen op de laterale deltoïde. Houd elke stretch 30 seconden vast. Voer de rekoefeningen uit na uw krachttrainingen of op dagen waarop u geen krachtoefeningen doet.

Halter oefeningen

Halters bieden een verscheidenheid aan oefeningen om alle drie de deltoïde spieren te werken en bieden de mogelijkheid om zich op één arm tegelijk te concentreren. Je kunt een eenarmige lift uitvoeren waarbij je rechtop gaat staan ​​en je arm op schouderhoogte naar je zij tilt, of een achterste verhoging, waarbij je naar voren buigt in de taille en beide armen recht naar je zij uitstrekt. Andere halteroefeningen omvatten de rechtopstaande rij, boven het hoofd drukken en voorwaarts heffen.

Barbell-oefeningen

Barbell-drukoefeningen werken meestal de voorste en laterale deltoïden. Til de halter recht omhoog uit een staande of zittende positie om een ​​schouderpers of een militaire pers uit te voeren. Of houd de halter dijhoog met uw armen uitgestrekt en til hem dan op tot de halter ongeveer op ooghoogte komt om een ​​voorste verhoging uit te voeren. Staande rijen richten zich ook op de zij- en voorste deltoïde. Probeer een achterste delt-verhoging of achterste delt-rij om de achterste en zij deltoids te richten.

Oefenmachines

U kunt een verscheidenheid aan verhogingen, rijen en persen uitvoeren op fitnessapparaten. Bijvoorbeeld, laterale verhogingen werken alle drie de deltoïde spieren. Ga tussen twee machines staan ​​met handgrepen die aan lage kabels zijn bevestigd. Pak de linker kabel met uw rechterhand vast en de rechter kabel met uw linkerhand. Til elke kabel diagonaal op totdat je armen op schouderhoogte zijn uitgestrekt. U kunt de oefening ook met één arm tegelijk uitvoeren.