Info

Hoe maak je een voetbal aanvallend spelplan

Hoe maak je een voetbal aanvallend spelplan


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een goed aanvallend spelplan is een belangrijk onderdeel van het creëren van een succesvol voetbalteam. Een spelplan tegen de ene verdediging werkt misschien niet tegen een andere verdediging, en het is altijd belangrijk om te overwegen wat voor soort vaardigheid en talent je hebt in de aanval. Als de vaardigheden en het talent volledig worden gebruikt, kan het een lange dag zijn voor een verdedigende coördinator.

Stap 1

Beoordeel de sterke punten van je overtreding. Als uw personeel bijvoorbeeld een quarterback met een bovengemiddelde armkracht en een snelle ontvanger heeft, wilt u misschien een paar lange passen gooien om de verdediging alert te houden op de diepe dreiging. Als je een sterke aanvallende lijn hebt en snel terug rent, wil je misschien de bal vaker dan niet rennen. Blijf weg van je zwakheden. Als je een quarterback hebt met een ondergemiddelde nauwkeurigheid en armkracht, heeft het geen zin om te vertrouwen op diepe passages.

Stap 2

Spelplan voor de verdediging waar je tegen speelt. Beoordeel de sterke punten van verdediging en beslis wat u kunt doen om die sterke punten te neutraliseren. Als de verdediging bijvoorbeeld houdt van blitz, kun je terug rennen in het achterveld om te blokkeren, of schuine routes gebruiken die de bal snel uit de handen van de quarterback halen. Beoordeel tegelijkertijd de zwakke punten van de verdediging. Als de verdediging de bal te veel achtervolgt, gooi dan een aantal tellers en achteruit in om de verdediging uit balans te houden. Nick Saban, coach van Alabama, gebruikte zijn kennis van de verdediging van zijn tegenstander perfect in de wedstrijd BCS National Championship 2012. Alabama liep sterk terug in Trent Richardson, die voor het seizoen 2011 een werkpaard was geweest. Saban dacht dat de staat Louisiana de doos zou laden om Richardson te stoppen. Dus vroeg Saban aanvallende coördinator Jim McElwain om eerst meer door te geven om de verdediging uit balans te houden. Het werkte toen de Crimson Tide LSU met 21-0 versloeg om het nationale kampioenschap te winnen.

Stap 3

Heb een aanvalsplan voor verschillende situaties. Je aanval zal in meerdere situaties worden geplaatst tijdens het spel. Second en short is bijvoorbeeld een geweldige situatie om de bal te rennen of te passeren. Je zou een spelactie kunnen uitvoeren om een ​​verdediging af te werpen die een lopend spel verwacht. Dan de volgende keer dat tweede en kort naar boven komen, de bal rennen omdat de verdediging voorbij kan denken. Onthoud wat de verdediging van je tegenstander graag doet in tweede en korte situaties en voer het spel uit dat daar het beste tegen werkt. Je moet niet alleen rekening houden met verschillende spelsituaties, maar ook met verschillende situaties die zich voordoen tijdens de oefenweek. In 2011 had LSU bijvoorbeeld een korte week, omdat het zaterdag op Noordwest-staat speelde, en vervolgens de volgende donderdag op Mississippi. Daarom moest coach Les Miles de routine van de week veranderen door dinsdag werk op zondag te doen, woensdag werk op maandag enzovoort. Het werkte toen de Tigers de Mississippi-staat met 19-6 versloegen.

Stap 4

Voer een goede overtreding van twee minuten uit. Punten aan het einde van de helften zijn vaak kritisch. Daarom wil je passerende spelen ontwikkelen die je ontvangers uit de grenzen zullen halen en je kansen nemen met af en toe diepe passen om de verdediging te laten raden. Je moet een spelplan opstellen voor situaties waarin je een time-out moet afroepen en wanneer je de bal moet slaan om de klok te stoppen. Het hebben van goede klokmanagementvaardigheden kan kostbare seconden besparen en het verschil zijn tussen het scoren van een touchdown en het scoren van geen punten.

Stap 5

Oefen aanvallend spel. Oefening baart kunst. Zelfs als je spelers het spel kennen, is het altijd belangrijk om aan fundamentele vaardigheden te werken. Gooi een spel dat je spelers misschien niet weten om te zien hoe ze hun spel kunnen verbeteren. Het is een goed idee om je aan een spelplan te houden, maar door veelzijdig te zijn, kan de verdediging niet precies aangeven wat je doet.


Bekijk de video: KNVB-oefenstof: Aanvallend koppen (Mei 2022).