Info

Bureautaken en nekproblemen


Zittend achter uw bureau gebogen over uw computertoetsenbord kan een belangrijke oorzaak zijn van nekpijn en nekproblemen. Gecombineerd met het feit dat veel mensen met bureautaken het grootste deel van hun tijd zitten zonder uren achter elkaar te bewegen, is het geen verrassing dat bureautaken geassocieerd zijn met verhoogde gevallen van nekpijn. Door enkele zelfhulptechnieken toe te passen, kunt u mogelijk nekpijn verminderen, de mobiliteit in uw cervicale wervelkolom verbeteren en de ontwikkeling van bepaalde nekproblemen voorkomen.

Oorzaken

Je lichaam is niet ontworpen om het grootste deel van de dag in een gebogen, verkrampte positie te blijven zitten. Met de komst van technologische vooruitgang brengen veel mensen echter minimaal acht uur achter hun computer door, volgens Diana Sodiq, DO, in een artikel voor Emory Healthcare. Bovendien vergeten de meeste mensen om uit hun stoel op te staan ​​en elk half uur rond te bewegen om de bloedsomloop te vergroten en strakke spieren te strekken. Soms kunnen overmatig gebruik, overbelasting en een gebrek aan beweging een toename van de frequentie en ernst van spierstijfheid en nekpijn veroorzaken en zelfs de ontwikkeling van bepaalde acute of chronische nekproblemen bevorderen.

Nekpijn en nekproblemen

Bureautaken dragen bij aan verhoogde nekpijn, wat kan leiden tot chronische nekproblemen. Langdurig zitten met een verkeerde houding kan nekproblemen, zoals beknelde zenuwen, veroorzaken of verergeren, volgens gezondheidsexpert Jesse Cannone in zijn boek 'The 7-Day Back Pain Cure'. Onjuiste houding is een veel voorkomende oorzaak van degeneratieve schijfaandoeningen, hernia en de ontwikkeling van triggerpoints - tedere, pijnlijke punten op uw spieren, zegt fysiotherapeut Gavin Morrison in een artikel voor Spine-Health.com. Nekpijn kan ook hoofdpijn, carpaal tunnelsyndroom en andere problematische pijnstoornissen veroorzaken.

Het voorkomen

De meeste experts zijn het erover eens dat nekpijn en bepaalde nekaandoeningen veroorzaakt door levensstijlgewoonten en een slechte houding voorkomen kunnen worden. In haar artikel stelt Dr. Sodiq voor om een ​​ergonomisch werkstation op te zetten met een bureaustoel met de juiste rugsteun, uw ellebogen in een hoek van 90 graden van uw lichaam te houden tijdens het typen en met uw dijen parallel aan de vloer te zitten. Regelmatig pauzeren om te strekken en te bewegen kan stijve, strakke nekspieren voorkomen. Het versterken en strekken van de spieren in je nek door oefeningen zoals nekrotaties, schoudercirkels en zijrekjes uit te voeren, kan ook veel voorkomende nekpijn en -pijn helpen voorkomen.

Self-Help

Als u last heeft van nekpijn of een nekaandoening door uw bureaubaan, heeft u mogelijk medische interventie nodig om uw symptomen te behandelen. U kunt ook profiteren van het gebruik van bepaalde zelfhulptechnieken. De Mayo Clinic suggereert rust, afwisselend warme en koude verpakkingen om ontstekingen te verminderen en pijnlijke spieren te behandelen of een vrij verkrijgbare pijnstiller te nemen om nekpijn te verminderen. Raadpleeg zo snel mogelijk uw arts als uw pijn aanhoudt of ernstiger symptomen veroorzaakt, zoals pijn schieten of verlies van beweging.


Bekijk de video: Winters - "Berlin Occult Bureau" taken from "Berlin Occult Bureau" (November 2021).