Info

Hoe snelheid te bepalen voor sprinten


Sprintprestaties worden meestal gemeten in het aantal seconden dat nodig is om een ​​run te voltooien. Deze tijdmeting is een nuttige metriek, omdat de afgelegde afstand altijd hetzelfde is voor een bepaalde gebeurtenis, wat betekent dat uw snelheid een directe functie van uw tijd is. Om uw snelheid te bepalen, moet u daarom eerst uw tijd bepalen en vervolgens uw snelheid berekenen met behulp van de gewenste eenheden.

Stap 1

Gebruik een meetlint om de afstand voor een bepaald sprintevenement op een droge, vlakke ondergrond te markeren. Als uw meetlint te kort is om de hele afstand te markeren, verleng de band dan maximaal, markeer het einde, meet opnieuw vanaf dat punt en voeg het resultaat toe aan de vorige meting. Ga door totdat je de sprintafstand volledig hebt gemeten.

Stap 2

Plaats twee markeringskegels aan beide uiteinden van de gemeten afstand om te gebruiken als start- en finishlijnen.

Stap 3

Neem een ​​startpositie in met uw leidende voet net achter de startlijn.

Stap 4

Start uw chronometer en begin op volle snelheid naar de finishlijn te lopen. Stop de stopwatch als u over de finishlijn gaat en noteer uw tijd. Een gemiddelde man kan bijvoorbeeld de sprintentest van 35 meter in 5,2 seconden uitvoeren.

Stap 5

Deel de afgelegde afstand door uw tijd om de snelheid te berekenen. Deel in het vorige voorbeeld 35 meter door 5,2 seconden om uw snelheid van 6,73 meter per seconde te berekenen.

Stap 6

Zet uw snelheid om in mijlen per uur door meters per seconde te vermenigvuldigen met 2.237 of werven per seconde met 2.045. Als u doorgaat met het vorige voorbeeld, vermenigvuldigt u 6.73 keer 2.237 uw snelheid naar 15.05 mijl per uur.

Tip

  • Voer uw sprinttest uit op een windstille dag of wanneer er een briesje staat om te voorkomen dat kop- of staartwind uw resultaten beïnvloedt.
  • Voer de test meerdere keren uit en neem een ​​gemiddelde van de resultaten om een ​​waarheidsgetrouwe meting van uw gemiddelde snelheid te krijgen.


Bekijk de video: Snelheid (December 2021).