Info

De hoek van een kabeloefenapparaat aanpassen


Kabeloefenmachines gebruiken een katrolsysteem om het gewicht tijdens het gebruik te verhogen en te verlagen. Een enkele riemschijf zorgt voor een richtingsverandering zonder het gewicht dat u optilt, terwijl een dubbele riemschijf het gewicht doormidden snijdt. Ongeacht het aantal riemschijven, kunt u de hoek van de kabel overal aanpassen, van hoog boven uw hoofd tot op de vloer. De verschillende hoeken maken veilige bewegingsvlakken mogelijk voor oefeningen zoals biceps-krullen, triceps-uitbreidingen en zijwaartse zijwaartse bewegingen, en bieden spieroverbelasting bij verschillende bewegingspatronen voor trainingsverscheidenheid.

Stap 1

Bepaal de benodigde katrolhoogte voor uw gewenste oefening. Als je bijvoorbeeld beenverhogingen doet, heb je de katrol onderaan nodig; voor triceps pulldowns heb je de katrol bovenaan nodig.

Stap 2

Verwijder de pen uit de stapel met gewichten op de machine.

Stap 3

Kijk naar de toren met de halterschijven. Plaats een hand aan de zijkant van de riemschijf. Draai eventuele borgpennen of knoppen los om de poelie vrij te geven.

Stap 4

Trek de pen uit waarmee de poelie aan de metalen toren is bevestigd. Houd de katrol op zijn plaats met uw andere hand.

Stap 5

Houd de pen uitgetrokken en schuif de poelie omhoog of omlaag in de gewenste positie.

Stap 6

Laat de pen los en laat deze stevig in een van de gaten in de toren steken. Draai eventuele borgpennen of knoppen vast om de poelie in de gewenste positie te stabiliseren.

Tip

  • Gebruik verschillende hoeken voor uw trainingen om uw spieren in veel verschillende vlakken te richten.