Info

Hoe ideale lichaamsverhoudingen te bepalen op basis van lengte en polsmaat

Hoe ideale lichaamsverhoudingen te bepalen op basis van lengte en polsmaat


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De basisberekening die wordt gebruikt om te bepalen of een persoon te zwaar, te zwaar of recht op doel is, wordt de body mass index genoemd. Deze meting gebruikt gewicht en lengte. Voor mensen met een klein of groot lichaamsframe is deze berekening echter niet altijd nauwkeurig, omdat mensen met grote botten automatisch meer zullen wegen, en mensen met kleine botten automatisch minder zullen wegen, zelfs als ze dezelfde hoeveelheid vet en spieren hebben . Om deze reden wordt polsmaat soms gebruikt om rekening te houden met deze onnauwkeurigheden.

Stap 1

Meet je polsmaat in inches.

Stap 2

Analyseer uw polsmaat om te bepalen of u een kleine, middelgrote of grote framemaat hebt. Als je een vrouw bent die korter is dan 5 voet 2 inch, heb je een klein frame als je een polsmaat kleiner dan 5 1/2 inch hebt, een medium frame is het tussen 5 1/2 en 5 3/4 inch, en een groot frame als het meer dan 5 3/4 inch is. Voor een vrouw tussen 5 voet 2 en 5 voet 5 inch, heb je een klein frame als je pols kleiner is dan 6 inch, een medium frame als het 6 tot 6 1/4 inch is, en een groot frame als het meer dan 6 1 is /4 inch. Voor een vrouw van meer dan 5 voet 5 inch heb je een klein frame als je pols minder is dan 6 1/4 inch, een medium frame als het tussen 6 1/4 en 6 1/2 inch is en een groot frame als je pols is meer dan 6 1/2 inch. Voor mannen, als je meer dan 5 voet 5 inch bent, heb je een klein frame als je pols tussen 5 1/2 en 6 1/2 inch is, een medium frame als het tussen 6 1/2 en 7 1/2 inch is, en een groot frame als het meer dan 7 1/2 inch is. Schrijf op of je een klein, middelgroot of groot kader hebt.

Stap 3

Weeg jezelf in kilo's. Meet je lengte in inches.

Stap 4

Gebruik een rekenmachine om uw gewicht te delen door uw lengte in het kwadraat.

Stap 5

Vermenigvuldig het resultaat met 703. Dit is uw body mass index. Als uw BMI tussen 18,5 en 24,9 ligt, is uw gewicht binnen het normale bereik. Als uw BMI lager is dan 18,5, wordt u beschouwd als ondergewicht. Als uw BMI tussen 25 en 29,9 ligt, wordt u beschouwd als overgewicht. Als uw BMI hoger is dan 30, wordt u beschouwd als zwaarlijvig.

Stap 6

Controleer een lengte- en gewichtstabel als u een kleine of grote framemaat hebt. Normaal gesproken moet u, als u een klein frame hebt, 5 tot 10 pond minder wegen dan het normale verwachte gewicht voor uw lengte. Als u een groot frame hebt, moet u 5 tot 10 pond meer wegen dan het normale verwachte gewicht voor uw lengte.

Middelen