Info

Hoe de voetbalschoenmaat te bepalen

Hoe de voetbalschoenmaat te bepalen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je een spel speelt dat helemaal draait om chique voetenwerk, wil je zeker weten dat je op de meest efficiënte manier je ding kunt doen. In het algemeen moeten voetbalschoenen - ook wel laarzen of schoenplaatjes genoemd - nauwsluitend om je voeten passen, waardoor je veel ondersteuning krijgt en tegelijkertijd de snelheid en behendigheid die je nodig hebt om het spel te spelen mogelijk maken. En wanneer u de schoen vindt die al deze functies biedt, is het ook belangrijk om het belang van comfort niet over het hoofd te zien.

Stap 1

Bepaal waar je gaat voetballen. Voetbalcleats zijn er in een aantal cleatconfiguraties, afhankelijk van het oppervlak waarop het spel wordt gespeeld. De 'stevige grond'-schoen, meestal met ingeschroefde of permanente schoenplaatjes, is de meest veelzijdige en spelers kunnen deze op een harder of zachter buitenoppervlak gebruiken. De 'harde grond'-schoen is ondertussen een schoen die is ontworpen voor gebruik op een hard veld of kunstgras en wordt geleverd met korte bladen of noppen met noppen. Er is ook de "zachte grond" schoen, bedoeld om te worden gebruikt op zachte, modderige gronden, die meestal wordt geleverd met verwijderbare schoenplaatjes. Ten slotte zijn er indoorschoenen met een platte bodem en turfschoenen met een verhoogd patroon aan de onderkant, bedoeld om binnenshuis of op kunstgras te worden gebruikt. Door te kijken naar de oppervlakken waar je gaat spelen, zou je je schoenbehoeften moeten kunnen beperken tot een of twee soorten schoenen.

Stap 2

Meet de lengte van je voet. Over het algemeen zijn voetbalschoenen iets kleiner en strakker dan andere schoenen - maar dat is niet voor niets. Voetbalschoenen zijn bedoeld om nauwsluitend om de voet te passen om de ondersteuning en stabiliteit te bieden die nodig is voor dit snelle actiespel. Plaats in een schoenenwinkel uw voet in een meetapparaat of gebruik eenvoudig een liniaal om de maat van uw voet te meten vanaf het puntje van uw grote teen tot de hiel. Je kunt ook thuis bovenop een meetlint stappen om je eigen meting te doen. Voetbalschoenen gaan in stappen van 1/3 inch omhoog; een herenmaat 8 is bijvoorbeeld een 10-inch schoen, een maat 9 is een 10,33-inch schoen. Voor vrouwen is maat 7 een schoen van 9,33 inch, maat 8 is een schoen van 9,66 inch. Nadat u de meting hebt uitgevoerd, kan het zijn dat de maat van uw schoen overeenkomt met een kleinere schoenmaat dan u gewend bent. Houd een open geest en blijf niet hangen aan maten - het idee is om de best mogelijke pasvorm te krijgen.

Stap 3

Meet de breedte van uw voet op het breedste punt door op een meetlint te stappen of door uw voet in het meetapparaat in een schoenenwinkel te plaatsen. Dit kan nuttig zijn, zelfs als u al weet dat u brede voeten hebt, omdat u misschien niet weet of uw voet als een 2E wordt beschouwd, ook wel "breed" genoemd; een 3E, ook wel "extra breed" genoemd; of een 4E, beschouwd als een "superbrede" voet. Als je eenmaal een idee hebt van de breedte van je voet in inches, kun je een grafiek zoals de WideSoccerCleats.net "Schoenmaatgids" gebruiken om de exacte maat en breedte te bepalen die je nodig hebt voor je voetbalschoen.

Stap 4

Probeer verschillende paar schoenen in een winkel die gespecialiseerd is in voetbalschoenen of sportartikelen. Trek een paar sokken aan die je op het veld zou dragen en trek de veters strak aan zoals je zou doen tijdens het spelen.

Stap 5

Loop rond in de schoenen en voel op eventuele knelpunten of druk. Als je dat tijdens de eerste minuten van het dragen van de schoen voelt, ga dan naar een andere maat, stijl of merk.

Stap 6

Plaats uw vinger op het teenuiteinde van de schoen en duw naar beneden. Je zou ongeveer 1/4 tot 1/2 inch ruimte bij de teen moeten hebben, en de schoen moet strak aanvoelen zonder te vernauwen.

Tip

 • Als je brede voeten hebt, zijn adidas- of Diadora-schoenen misschien beter voor jou, omdat ze over het algemeen breder zijn, volgens Soccer-Academy.net.
 • Overweeg ook het materiaal terwijl je de juiste voetbalschoen voor je kiest. Kalfsleer en kangoeroeleer worden het meest nauwsluitend; ze zullen zich uiteindelijk naar je voet vormen. Als de schoen een beetje knus is, kunnen deze materialen uiteindelijk meer "geven" dan synthetische materialen.

Middelen


Bekijk de video: Bjorn & Tess: Voetbalschoenen in maat 51?! Geen probleem! (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Vikree

  Wat een opmerkelijk onderwerp

 2. Kilkree

  je denken is erg goed

 3. Wessley

  Het einde is cool !!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Lee

  Ik deel uw mening volledig. Daar is iets mee, en het is een goed idee. Ik steun je.

 5. Meztirn

  Ik denk dat je het fout hebt.Schrijf een bericht