Info

Dieet voor Isha Yoga

Dieet voor Isha Yoga


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Isha Yoga is opgericht door de yogi Sadhguru Jaggi Vasudev en is een spirituele oefening die erop gericht is mensen te helpen zich verder te ontwikkelen dan een fysiek gebonden staat naar een bewustzijn van hun onbeperkte spirituele potentieel. Door middel van onderwijs en sociale en milieu-initiatieven, introduceert de Isha Foundation haar beoefenaars in meditatie- en ademhalingsoefeningen die zijn ontworpen om innerlijke visie en kracht te ontwikkelen en hun fysieke en mentale capaciteiten te optimaliseren. Als zoon van een westers opgeleide arts, heeft Sadhguru geen bezwaar tegen het westerse vleesetende dieet om morele redenen, maar gelooft dat het lichaam beter geschikt is voor een vegetarisch dieet.

Vegetarianisme

Hoewel er geen beperkingen zijn wat betreft het soort voedsel dat je als Isha Yoga-beoefenaar kunt eten, is het belangrijk dat je je lichaam voorziet van voedsel dat je gemakkelijk kunt verteren en dat voldoet aan je individuele eisen voor comfort en productiviteit. Volgens Sadhguru zul je, wanneer je bewustzijn ontwikkelt, gaan begrijpen wat je lichaam nodig heeft voor voedsel en dienovereenkomstig eten.

Raw Food Dieet

Omdat koken de levensenergie van de plant vernietigt, is voedsel in zijn levende vorm het gemakkelijkst voor je lichaam om te verteren. Hoewel het aan jou is om een ​​voedselplan te kiezen dat bij je individuele behoeften past, zal een dieet met 30 tot 40 procent levend fruit, rauwe groenten en spruitjes je lichaam goed dienen. Ongeacht het soort voedsel dat u kiest om te eten, dankzij uw dankbaarheid voor de bijdrage van de plant of het dier aan uw voedsel kan uw lichaam de maximale hoeveelheid levensenergie verkrijgen tijdens het spijsverteringsproces.

Recepten

Het Indiase dieet is rijk aan textuur en smaak en bevat vaak curry's, rijst, linzen en chili. Zuivelproducten, zoals yoghurt en een soort cottage cheese die bekend staat als paneer, zijn ook nietjes van een nonvegan dieet. Rauwe geraspte wortelen, rode biet of fijngehakte komkommers gekruid met kruiden en citrusvruchtensappen vormen de basis van voedzame, gemakkelijk te bereiden salades.

Overwegingen

Isha Yoga-beoefenaars die aan yoga-oefeningen doen, zullen afvallen of aankomen volgens de conditie van het spijsverteringssysteem van hun lichaam. Bepaalde oefeningen en ademhalingstechnieken, bekend als kriya's, helpen u een niveau van bewustzijn te bereiken dat uw lichaam in staat stelt het voedsel dat u eet efficiënter te verteren en om te zetten in een hogere vorm van energie, waardoor u uw ideale lichaam kunt bereiken en behouden gewicht.