Info

Dieet voor Teen Runners

Dieet voor Teen Runners


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Met bijna 50 procent van de tieners die zich bezighouden met buitenschoolse atletische activiteiten, moeten ouders de voedingsbehoeften van tieneratleten begrijpen. Tieners hebben meer calorieën nodig dan de gemiddelde volwassene om zich op een gezonde manier te ontwikkelen. Bepaalde atleten, waaronder hardlopers, hebben nog meer calorieën nodig vanwege de extra energie-uitgaven tijdens hardlopen. Zowel calorieën als voedingswaarde zijn essentieel in het dieet van een tiener.

Eiwit

Tieners hebben een dagelijkse hoeveelheid proteïne nodig die iets meer is dan de gemiddelde tiener maar iets minder dan een anaërobe tieneratleet. Omdat hardlopen vooral draait om cardio en uithoudingsvermogen, is eiwit niet de belangrijkste brandstofbron voor de tiener. Hoe dan ook, de tiener heeft 0,5 tot 1 gram eiwitten per pond lichaamsgewicht per dag nodig. Dus als uw kind 120 pond weegt, moet hij een dagelijkse eiwitinname van 60 tot 120 gram eiwit hebben. Voorbeelden van eiwitten zijn vis, vlees en tofu. Om aan deze eiwitbehoefte te voldoen, moet een tiener tussen 200 en 400 gram vlees en vis eten.

Koolhydraten

Koolhydraten moeten het belangrijkste onderdeel vormen van het dieet van een tiener hardloper. De spieren vertrouwen op koolhydraten voor energie. Deze energie wordt opgeslagen als glycogeen, wat tieners nodig hebben om langdurig te blijven sporten. Zonder voldoende koolhydraten hebben tieners tijdens en na het hardlopen last van vermoeidheid, wat de algehele prestaties zal schaden. Het dieet van de tiener moet minimaal 50 procent koolhydraten zijn. Diëten met 60 tot 70 procent koolhydraten zijn niet ongebruikelijk voor tienerlopers en worden vaak aanbevolen. Voorbeelden van koolhydraten zijn pasta's, rijst en brood. Volgens de USDA, zou 6 ons op koolhydraat gebaseerd voedsel, zoals granen, een voldoende hoeveelheid koolhydraten zijn om 60 procent van een dieet met 2000 calorieën per dag te vormen. Tienerlopers zouden dit bedrag elke dag moeten consumeren.

Vitamines en mineralen

Vitaminen en mineralen zijn belangrijk voor het reguleren van het lichaam en om de tieneratleet in staat te stellen energie goed op te slaan. Tieners kunnen de vitamines en mineralen krijgen die ze nodig hebben uit een dieet met groenten en fruit. Een minerale tiener hardlopers moet echter opzettelijk calcium in hun voeding opnemen, omdat calcium de botten helpt sterk te groeien, wat op zijn beurt het risico op verwondingen zoals gebroken of gebroken botten vermindert. Spinazie en melk zijn natuurlijke bronnen van calcium. IJzer is een kwestie waarop mannelijke en vrouwelijke hardlopers verschillen. Vrouwelijke hardlopers moeten tijdens hun menstruatie op de ijzerinname letten, omdat bloedverlies kan leiden tot acuut ijzerverlies. Vrouwelijke hardlopers moeten minstens 15 milligram ijzer per dag krijgen.

Maaltijden

Tieners moeten de gewoonte aannemen om uitgebalanceerde maaltijden te eten, zodat ze ervoor kunnen zorgen dat ze alle voeding krijgen die ze nodig hebben. Water of sap moet een onderdeel van elke maaltijd zijn om de hardloper te hydrateren, waardoor het risico op hitteberoerte en spierkrampen wordt verminderd. Maaltijden moeten ook alle groenten, koolhydraten en eiwitten bevatten. Een voorbeeld van zo'n maaltijd is een broodje kip met sla en tomaat of rundvlees en aardappelstoofpot met wortelen. Tieners moeten vaak eten. Ze moeten ontbijten, lunchen, dineren, maaltijden vóór en na maaltijden. Pre-run en post-run maaltijden moeten extra hoeveelheden vloeistof bevatten, en een tiener moet minstens 100 ons water per dag drinken. Pre-run maaltijden moeten twee uur voor een run zijn, zodat de hardloper tijd heeft om glycogeen op te slaan; post-run maaltijden moeten binnen een uur na het beëindigen van de run worden gegeten, om verloren vloeistof- en glycogeengehaltes te herstellen. Gemiddeld moet de tienerloper tussen de 2500 en 3000 calorieën per dag eten, of ongeveer 500 calorieën per maaltijd of snack.

MiddelenOpmerkingen:

 1. Nate

  Komt er een vervolg?

 2. Boothe

  De opmerkelijke vraag

 3. Kajigal

  Volgens mij heb je geen gelijk. Ik ben verzekerd. Laten we bespreken.

 4. Blase

  Mijn excuses voor het bemoeien met ... Ik ben me bewust van deze situatie. Men kan bespreken.

 5. Meldon

  Afhankelijk van de aard van het werk

 6. Nechemya

  I recommend that you come to the site, on which there are a lot of articles on this issue.Schrijf een bericht