Info

Dieetplan voor een gymnastiekwedstrijd

Dieetplan voor een gymnastiekwedstrijd


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Na al je uren training wil je dat je gymnastiek elkaar zo goed mogelijk ontmoet. Goed eten vlak voor het begin van de wedstrijd kan je de energie geven die je nodig hebt om je uiterste best te doen. Hoewel de specifieke behoeften van elke gymnast anders zijn, kunnen een paar voedingsrichtlijnen u helpen verstandige keuzes te maken.

Energiebronnen

Gymnastiek routines zijn vrij kort, variërend van zes tot 150 seconden. Deze korte routines vereisen veel energie. Voor anaërobe oefeningen zoals gymnastiek routines, is de primaire energiebron van uw lichaam koolhydraten. Het doel in uw dieetplan is om ervoor te zorgen dat u de competitie start met voldoende koolhydraten in uw lichaam en dat u de tijdens uw routines verloren koolhydraten aanvult.

Maaltijd

Eet een tot vier uur voordat de wedstrijd begint, een koolhydraatrijke maaltijd zodat je geen honger hebt tijdens de ontmoeting en zodat je genoeg energie hebt om goed te presteren. De glycogeenvoorraad van je lichaam - een opgeslagen vorm van energie - is het laagst in de ochtend, dus het is belangrijk om je energievoorziening te herstellen, vooral voor wedstrijden die vroeg op de dag beginnen. Als je 's ochtends begint, kun je wat ontbijtgranen eten met magere melk en fruit of een muffin met magere fruityoghurt. Je hebt een smoothie met vers fruit en melk als je weinig tijd hebt. Als uw ontmoeting later op de dag begint, probeer dan een broodje kip of wat pasta met tomatensaus te eten. Vermijd vezelrijk en vetrijk voedsel bij het maken van uw voedselkeuze. Deze voedingsmiddelen hebben meer tijd nodig om te verteren en kunnen je maag tijdens de ontmoeting van streek maken.

Snack

Eet een snack voor de wedstrijd. Frisdrankcrackers zijn een goede keuze omdat ze koolhydraten bevatten en gemakkelijk te verteren zijn. Als uw ontmoeting enkele uren duurt, kunt u tussendoor een kleine snack eten, maar eet niet vlak voordat u uw routines uitvoert. Wacht minimaal 15 minuten tussen het eten van een snack en de wedstrijd. Goede keuzes voor snacks tijdens een wedstrijd zijn stukjes sinaasappel of mueslirepen.

Hydratatie

Blijf gehydrateerd voor de competitie door water te drinken met je pre-meet maaltijd en snack. Neem een ​​fles water mee tijdens de wedstrijd en neem een ​​slok tussen uw evenementen. Echter, vlak voor een routine, weersta de verleiding om een ​​paar slokjes water te nemen. Het water dat in je maag rondsijpelt kan afleidend zijn. Als u wilt, kunt u het gewone water vervangen door een sportdrank. Kies een sportdrank met tussen de 15 en 18 gram koolhydraten per kopje. Als het meer heeft, kan het je maag van streek maken.

Overwegingen

Het voedsel dat je op de dag van de competitie eet, kan de tekorten aan voedingsstoffen van je normale dieet niet compenseren. Eet tijdens je training een uitgebalanceerd dieet met verschillende granen, eiwitten, fruit, groenten en vetten. Probeer voor de eerste keer op de wedstrijddag geen nieuw voedsel. U wilt geen onbekend voedsel dat u maagkrampen geeft tijdens de ontmoeting. Geef uw wedstrijddieetplan een proefrit tijdens uw training. Als je moet reizen voor je ontmoeting, pak dan specifiek voedsel in waarvan je weet dat je het lekker vindt, zoals een bepaald soort mueslireep of sportdrank.