Info

Hoe de samengestelde boogvizieren op het boogschietbereik aanpassen


Veel boogschutters die samengestelde bogen gebruiken, installeren vizieren op de boog om de nauwkeurigheid voor het schieten op doelen en jacht te vergroten. De meest gebruikelijke zichtconfiguratie gebruikt één tot vier verstelbare pinnen die op de stijgbuis van de boeg zijn gemonteerd. De pennen kunnen op en neer en naar links en rechts worden verplaatst met elke pen ingesteld voor een specifieke afstand.

Stap 1

Maak de binnenste kraag op de pen los om de horizontale positie van de pennen aan te passen zodat hun uiteinden ongeveer gecentreerd zijn over de binnenrand van de pijl wanneer er op wordt gestoten. Maak de buitenste kraag los om de pennen op en neer te bewegen zodat ze gelijkmatig van elkaar in de beugel zijn geplaatst. Draai zowel de binnenste als buitenste kragen vast zodat ze op hun plaats worden vastgezet. Met deze begininstelling kunt u elke pen verplaatsen zonder andere pennen te verdoezelen terwijl u aanpassingen maakt tijdens het waarneemproces.

Stap 2

Begin bij de 20-yard lijn en schiet drie pijlen in het doel met behulp van de bovenste pin. Richt door de speld direct in het midden van het doel te plaatsen. Maak je geen zorgen als de pijlen op dit punt niet goed zijn. Je schiet op consistentie en wilt dat de pijlen in een hechte groep zitten.

Stap 3

Verplaats de pen in de richting van de pijlgroep om het zicht aan te passen. Begin eerst met de verticale richting door de pen omhoog of omlaag te bewegen. Als de pijlen bijvoorbeeld het doel boven uw doel raken, beweegt u de pin omhoog. Als ze beneden raken, beweeg dan de pin omlaag.

Stap 4

Ga door met het schieten van drie pijlen en het maken van aanpassingen in de verticale richting totdat de pijlen het midden van het doel raken. Ze kunnen op dit punt links of rechts van het doel landen, maar ze zouden verticaal midden moeten raken voordat je verdergaat met de volgende stap.

Stap 5

Schiet nog eens drie pijlen en beweeg de bovenste pin naar links of rechts om in horizontale richting aan te passen. Als de groep pijlen links van het midden staat, verplaatst u de pen naar buiten of naar links. Als de pijlen rechts van het midden staan, verplaatst u de pen naar binnen of naar rechts.

Stap 6

Herhaal het waarneemproces in verticale richting op 30 meter met de tweede hoogste pin, 40 meter met de derde hoogste pin en 50 meter voor de onderste pin. U hoeft slechts kleine aanpassingen in de horizontale richting uit te voeren.

Tip

  • Doe je best om een ​​consistent anker te hebben en los te laten terwijl je in de boeg kijkt, zodat je strakke pijlgroepen hebt. Voor de beste nauwkeurigheid moeten je groepen dicht genoeg bij je handpalm zijn.
  • Probeer niet uw boogarm te bewegen om uw doel aan te passen. Houd de pin gecentreerd op het doel en pas de pin aan.

Middelen

  • Hunter's Friend: Bow Sight Selectiegids
  • Boogschieten Fundamentals; Douglas Engh