Info

Het verschil tussen Foley, Stack & Tilt voor een golfswing

Het verschil tussen Foley, Stack & Tilt voor een golfswing


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Sean Foley is een hoog aangeschreven golfinstructeur die heeft gewerkt met spelers zoals Sean O'Hair, Hunter Mahan en Justin Rose, hoewel hij het best bekend staat als de man die Hank Haney opvolgde als swing-coach van Tiger Woods. De stack & tilt golfswing is ontwikkeld door profs Michael Bennett en Andy Plummer, en is gebruikt door spelers zoals Mike Weir en Aaron Baddeley. Sommige waarnemers zijn van mening dat de filosofie van Foley vergelijkbaar is met de stack & tilt.

Gewichtsverdeling op adres

Je gewicht op je voorste voet houden tijdens de backswing is een handelsmerk van Stack & Tilt. Bennett en Plummer stellen dat een speler 55 procent van zijn gewicht op het linkerbeen (voor een rechtshandige golfer) op het adres moet laten rusten. In plaats van uw gewicht naar achteren te verplaatsen, moet u dezelfde gewichtsverdeling behouden tijdens de achterwaartse zwaai, voordat u nog meer gewicht naar voren schuift op de neerwaartse beweging. Foley pleit ook tegen een heen en weer verschuiving van het gewicht en is het ermee eens dat 55 procent van je gewicht tijdens de backswing op je voorste voet moet rusten.

Schouder Draai

De manier waarop de schouders draaien tijdens de backswing is een andere belangrijke overeenkomst tussen Foley's denken en de stack & tilt-methode. Veel instructeurs leren spelers de linkerschouder onder hun kin aan de bovenkant van de backswing te stoppen. De stack & tilt-methode adviseert golfers om hun linkerschouder tijdens de backswing te dippen. In essentie draait een stapel- en kantelgolfspeler zijn schouders rond het hoofd, dat vast blijft. Foley zegt dat het laten vallen van de linkerschouder tijdens de backswing de draaiende druk uitoefent op het midden van de rug, waar het hoort, in plaats van op de meer fragiele onderrug.

Achterbeen

Foley verschilt met de stack & tilt-filosofie op een minder opvallend aspect van de backswing. Bennett en Plummer geloven dat de golfer haar achterste been recht moet houden tijdens de backswing om meer heup- en schouderbewegingen mogelijk te maken. Hoe meer rotatie een speler bereikt tijdens de backswing, hoe meer potentiële energie beschikbaar is voor de downswing. Foley zegt echter dat een recht rechterbeen ervoor zorgt dat de rechterheup meer dan de linker omhoog gaat - omdat de linkerknie buigt - waardoor de onderrug wordt belast terwijl de heupen roteren.

Gewichtsverandering bij impact

Zowel stack & tilt als Foley volgen de conventionele wijsheid dat het gewicht van een speler bij de impact aanzienlijk naar voren moet schuiven. Verder zijn beide filosofieën het erover eens dat ongeveer 90 procent van het gewicht van een golfer boven zijn voorvoet moet zijn bij impact.

Doorlopen

Ondanks enkele overeenkomsten, laten de twee swing-methoden je in verschillende posities tijdens de doorloop. Foley adviseert golfers niet door een botsing naar voren te blijven kantelen, opnieuw verwijzend naar overmatige druk op de onderrug. Hij leert golfers om in een verticale positie te stijgen tijdens de doorgang, terwijl hij het middengedeelte naar het doel richt. Stack & tilt golfers houden hun hoofd in positie tijdens de follow-through en behouden hun voorwaartse tilt.


Bekijk de video: Tiger Woods vs. Sean Foley (Mei 2022).