Info

Verschil tussen het lopen van een mijl & trap Het stappen van een mijl


Elk type lichamelijke activiteit kan uw gezondheid verbeteren. Drie factoren - duur, frequentie en intensiteit - bepalen echter hoe effectief de voordelen kunnen zijn. Afhankelijk van hoe lang, hoe vaak en uw snelheid, kan wandelen een activiteit van lage tot matige intensiteit zijn, terwijl traptreden een activiteit van matige tot krachtige intensiteit kan zijn. Beide vormen van oefening zijn geweldig voor cardio, vereisen zeer weinig ervaring en kunnen afzonderlijk of gecombineerd worden gedaan voor intervaltraining.

Voordelen voor lopen

Lopen heeft tal van cardiovasculaire voordelen. Het kan helpen het risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen, diabetes, obesitas, cholesterol en hypertensie te verminderen. Lopen is ook effectief voor het versterken van spieren en het verbranden van calorieën. Calorische uitgaven voor lopen hangen sterk af van afstand en snelheid. Voor de meeste mensen verbrandt een mijl ongeveer 100 calorieën, volgens het American College of Sports Medicine.

Voordelen van traptreden

Lopen en trappen stappen bieden vergelijkbare cardiovasculaire voordelen. Trappen is een effectieve aerobe oefening en spierversterkende oefening. Bij gebruik van een trappentrap worden uw dijen en bilspieren meer ingeschakeld dan wanneer u op vlakke oppervlakken loopt. Je kunt meer calorieën verbranden op een traptrekker dan lopen vanwege het verhoogde intensiteitsniveau. Een mijl op een traptrekker kan moeilijk te bepalen zijn. Het dragen van een stappenteller is echter een gemakkelijke manier om uw stappen bij te houden. Eén mijl is gelijk aan ongeveer 2000 tot 2500 stappen van de stappenteller.

Looptijd

Een 15-jarige studie, uitgevoerd door de Universiteit van North Carolina in 2009, van 4.995 mannen en vrouwen toonde aan dat de gemiddelde Amerikaan van middelbare leeftijd ongeveer 2,2 pond per jaar wint. De studie gaf ook aan dat hoe meer je loopt, hoe minder je aankomt. Afhankelijk van je intensiteitsniveau kun je 204 tot 305 calorieën verbranden door 2 km / u te lopen voor een duur van een uur. Als je ongeveer 4,5 km / u liep, verbrand je net zoveel calorieën als je zou rennen. Trappen stappen verbrandt tot 50 procent meer dan lopen. Calorieën worden twee tot drie keer sneller verbrand als trappen in een langzaam tempo stappen dan stevig lopen op een vlakke ondergrond.

Spieren werkten

De opwaartse beweging bij traptreden onderscheidt het echt van lopen, omdat het de nadruk legt op de spieren in het onderlichaam die harder moeten werken om uw lichaam op te tillen, zegt personal trainer William Sukala, MS, CSCS op de website van Weight Watchers. Wandelen biedt echter een algehele training voor lichaamsverzorging. Het dragen van lichte gewichten tijdens het lopen of traptreden kan krachttraining aan uw oefening toevoegen.

Middelen


Bekijk de video: Favoriet 4 mijl wil parcoursrecord lopen (December 2021).