Info

Verschillen tussen Braziliaanse Jiu Jitsu en worstelen


Zowel Braziliaanse jiu jitsu (BJJ) als worstelen zijn vechtsporten die voornamelijk op de grond worden uitgevochten. In gemengde vechtsporten kunnen vechters strategieën uit beide grijpstijlen gebruiken. Er zijn echter aanzienlijke verschillen tussen de sporten. Hoewel de kracht van de ene sport een concurrent in de andere ten goede kan komen, vertalen sommige vaardigheden zich niet goed tussen de twee sporten, en er zijn aanzienlijke strategieverschillen tussen BJJ en worstelen.

Indiening Grappling

BJJ is een op submissie gebaseerde sport. Atleten willen hun tegenstanders ertoe aanzetten om te "tikken" wanneer ze pijn hebben, wat het einde van de wedstrijd aangeeft. Deelnemers kunnen ook winnen door hun tegenstander bewusteloos te stikken of totdat een scheidsrechter tussenbeide komt om de wedstrijd te stoppen. Worstelaars gebruiken geen inzendingen en veel BJJ-bewegingen zijn illegaal in het worstelen. In plaats daarvan proberen worstelaars hun tegenstanders drie seconden op hun rug te houden. Beide sporten maken gebruik van een puntensysteem en deelnemers die niet in staat zijn hun tegenstanders in te dienen of vast te zetten, kunnen winnen op basis van punten.

Vechtstijl

Omdat worstelaars een wedstrijd kunnen verliezen als ze op hun rug worden gehouden, vermijden ze vechten in deze positie. Omgekeerd biedt BJJ concurrenten veel kansen om te winnen terwijl ze op hun rug zijn. De driehoekssmoorspoel, een veel voorkomende inzending die een tegenstander met de benen verslikt, is een populaire BJJ-zet die op de rug wordt gedaan. Worstelen gebruikt kortere rondes dan BJJ, wat resulteert in een sneller tempo wedstrijd. BJJ neigt langzamer te bewegen terwijl concurrenten wachten op een gelegenheid om hun tegenstanders te onderwerpen.

Wedstrijden

Worstelen is een Olympische sport, en worstelaars nemen normaal gesproken deel aan de sport via middelbare school- en hogeschoolorganisaties. BJJ-spelers doen meestal mee aan privéscholen. Naarmate BJJ populairder wordt in de VS, raken meer kinderen betrokken bij de sport. Het is echter meestal een oudere sport dan worstelen, en BJJ-concurrenten zijn vaak ver in de dertig en zelfs veertig.

Kleding

Worstelaars dragen meestal singlets, stretchy unitards die de romp en benen gedeeltelijk bedekken. BJJ-deelnemers dragen traditioneel GIS, jasachtige kleding gemaakt van dik materiaal en vastgebonden met een riem. In tegenstelling tot worstelaars, kunnen BJJ-deelnemers hun gis gebruiken om te vechten, bijvoorbeeld door de gis van hun tegenstander te grijpen of hun eigen gis te gebruiken om een ​​inzending te dempen. Sommige BJJ-organisaties hebben no-gi divisies, waarin spelers geen gis dragen en mogelijk shirtless of in een gepast shirt en broek vechten.


Bekijk de video: 4 years of wrestling vs 2 years of Jiu Jitsu (November 2021).