Info

Verschillende manieren om touw te springen


Springtouw is volgens MayoClinic.com een ​​van de meest efficiënte calorieverbrandingsoefeningen, waarbij 861 calorieën per uur worden verbrand voor een persoon van 160 pond. Springtouw kan ook helpen bij het opbouwen van je botdichtheid. Een springtouw is draagbaar, waardoor het een handige manier is om je workout mee te nemen terwijl je reist of voor een snelle lunch. Zodra je de juiste springvorm onder de knie hebt, houd je oefening interessant door verschillende springtouwtechnieken te gebruiken.

Basissprong

In tegenstelling tot de skipping, hoogspringenstijl die veel kinderen gebruiken, moet touwtjespringen voor oefening lage, snelle sprongen gebruiken. Houd het gemakkelijk op je knieën door op de ballen van je voeten te blijven. Houd uw armen naast uw ellebogen gebogen en gebruik uw polsen om het touw te draaien in plaats van uw ellebogen. Spring net hoog genoeg om het touw vrij te maken, meestal ongeveer 1/2 inch, met je voeten bij elkaar. Deze beweging vergt een beetje oefening om de juiste polsbeweging te vinden en de timing van je sprongen te coördineren.

Achteruit springen

Hoewel de basissprong je hartslag snel verhoogt, verhoogt het omkeren van de sprong de intensiteit van de basissprong. Verander de richting waarin u het touw draait, zodat het uw voeten van de achterkant benadert in plaats van de voorkant. Voor een snelle en gemakkelijke training, doe 30 basissprongen en 30 omgekeerde sprongen. Werk tot acht sets van 60 sprongen.

Kriskras

Een kriskrasprong wordt vaak gezien als onderdeel van bokstraining, maar het is een uitstekende manier om je armen, schouders en borst te bewerken terwijl je touw springt. Begin met een basissprong en kruis dan je armen voor je terwijl het touw naar beneden komt. Maak je armen los voor de volgende sprong en wissel dan elke sprong af. Je voetenwerk blijft hetzelfde, maar er is coördinatie en flexibiliteit nodig om je armen snel genoeg te kruisen en te ontkoppelen om je ritme te behouden. Het gebruik van een verzwaard touw kan de intensiteit van je armen verhogen.

Eén voet springt

Springen op één been per keer helpt de kuiten, quadriceps en hamstrings in elk been afzonderlijk te bouwen. Warm op met de basissprong en til dan een voet iets op zodat je 30 keer op de andere voet springt. Verwissel de voeten gedurende 30 herhalingen en begin dan afwisselend zodat je op de ene en dan de andere springt voor 60 sprongen. Houd de sprongen laag en op de ballen van je voeten.


Bekijk de video: 1001 manieren om : vab een touw brug af te springen (Januari- 2022).