Info

Wat zijn de nadelen van teveel slaap krijgen?


Slaapgebrek komt veel voor in de Verenigde Staten, maar te veel slapen kan ook uw gezondheid verstoren. Volgens de National Sleep Foundation heeft de gemiddelde volwassene elke nacht zeven tot negen uur slaap nodig. Als je consequent verslaapt, ken je waarschijnlijk een paar van de nadelen: werk- of schoolgebrek, teleurgestelde familie en vrienden en gemiste kansen. Je moet ook rekening houden met het feit dat te veel slaap je gezondheid kan schaden.

Depressie

Het krijgen van teveel slaap is gecorreleerd met depressie, volgens de National Sleep Foundation. De organisatie schat dat ongeveer 15 procent van de mensen met een depressie te veel slaap krijgt, vooral mensen met een bipolaire stoornis, een soort depressieve ziekte. Het is moeilijk te zeggen wat het eerst komt, maar mensen die regelmatig 10 of meer uren per nacht slapen, moeten overwegen of ze een depressie kunnen hebben. Uw huisarts kan u hiervoor screenen.

Obesitas en diabetes type 2

Te lang slapen verhoogt het risico op gewichtstoename en obesitas. Bovendien meldt ABC News dat negen of meer uren slapen per nacht uw risico op diabetes met 48 procent verhoogt. Wetenschappers weten niet zeker waarom, maar te veel uren slapen kan je algehele activiteit voor de dag verlagen, wat kan leiden tot gewichtstoename en de ontwikkeling van diabetes type 2. Overweeg om uw risico te verlagen acht uur na het slapengaan uw wekker in te stellen en een deel van uw ochtend door te brengen met wandelen of buitenshuis sporten.

Hartziekte

Te lang sluimeren en u verhoogt uw risico op hartproblemen, legt MedlinePlus uit, een website die wordt onderhouden door de National Institutes of Health. In het bijzonder lopen mensen die meer dan acht uur per nacht slapen een verhoogd risico op pijn op de borst en kransslagaders, een toonaangevende moordenaar van Amerikaanse volwassenen vanwege het vermogen om een ​​hartaanval te veroorzaken. Als u in het verleden slaperig bent geweest, bespreek dit dan met uw arts over uw risico op hartaandoeningen.

Hypersomnia en Narcolepsie

Sommige mensen die te veel slapen hebben een aandoening die hypersomnie wordt genoemd. Meestal gaat het om 's nachts te veel uren slapen en overdag slaperig voelen. Volgens het National Institute for Neurological Disorders and Stroke, is hypersomnia gecorreleerd met een verscheidenheid aan ziekten, variërend van obstructieve slaapapneu tot hersentumoren. Narcolepsie is een vergelijkbare aandoening waarbij een persoon gedurende de dag zonder betekenis in slaap valt. Lijders kunnen in slaap vallen op het werk, tijdens het rijden of tijdens een gesprek. Raadpleeg een arts als u zich zorgen maakt dat u hypersomnie of narcolepsie heeft, omdat behandeling beschikbaar is. Onbehandelde hypersomnie kan leiden tot rijongevallen, verlies van eetlust en geheugenproblemen, terwijl onbehandelde narcolepsie kan leiden tot depressie, rijongevallen en banenverlies.


Bekijk de video: Is teveel slapen ongezond? (December 2021).