Info

De nadelen van yoga

De nadelen van yoga


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De populariteit van yoga is geëxplodeerd in Amerika, met naar schatting 20 miljoen mensen die het beoefenen in 2011 - een toename van 16 miljoen beoefenaars in slechts 10 jaar, volgens de "New York Times". Dat kan te wijten zijn aan de vele voordelen, zoals het vermogen om de houding te verbeteren en uw flexibiliteit te vergroten. Maar yoga is niet zonder risico's. Voordat je je rekbare broek aantrekt en naar de dichtstbijzijnde yogastudio gaat, leer je jezelf over de risico's van yoga, zodat je een verstandige beslissing kunt nemen die net zo evenwichtig is als een perfecte boomhouding.

Ongetrainde instructeurs

Er is geen universeel yoga credential systeem; veel yogastudio's zijn verantwoordelijk voor hun individuele wervingspraktijken. Voordat je een studio-yoga kiest, moet je ervoor zorgen dat de instructeur de studenten op de juiste manier opleidt en begeleidt door elke pose en hen niet haast of hen voorbij hun niveau van expertise duwt. Onduidelijke of gehaaste instructies leiden vaak tot blessures voor studenten. Een strategie om arme instructeurs uit de weg te ruimen is aandacht te schenken aan hoe ze een les beginnen: een goede yoga-instructeur vraagt ​​elke student of ze spanningen of verwondingen heeft en zal de instructies op maat maken voor alle gewonde studenten. En hoewel er geen nationaal of internationaal onderwijssysteem is waaraan alle yogastudio's zich houden, wilt u misschien alleen yogalessen volgen die worden gegeven door een leraar wiens opleiding is aangesloten bij de American Yoga Association, de International Association of Yoga Therapists of het Himalayan Institute van yoga.

Hoge hitte

Hete yoga, zoals Bikram yoga en zijn vele concurrenten, plaatst yogastudenten in warme, vochtige ruimtes waar de temperatuur boven de 100 F kan stijgen. De hitte alleen kan leiden tot uitdroging, warmtemoeheid en soortgelijke gezondheidsrisico's. De bijwerking is echter net zo belangrijk: de hitte in deze stijl van yoga kan het je gemakkelijker maken om te overstrekken, waardoor je spierweefsels worden beschadigd en het kraakbeen van je lichaam wordt gescheurd.

Afleiding

Een van de trekken van yoga is het potentieel om je te helpen beter naar jezelf te luisteren, je geest met je lichaam te verbinden en je te helpen mediteren en ontstressen. Sommige moderne variaties van yoga bevatten nu elementen zoals muziek en soortgelijke gimmicks in westerse stijl. Dit kan afbreuk doen aan de meditatieve doeleinden van yoga en sommige van zijn voordelen verminderen.

Verwondingen

Als het op de juiste manier wordt gedaan, kan yoga je helpen het risico op letsel te verminderen door het bewegingsbereik en de flexibiliteit van je lichaam te verbeteren. Tegelijkertijd zijn veel yogahoudingen erg atletisch en vereisen ze veel draaien en buigen die kunnen leiden tot verstuikingen, verrekkingen en verwondingen aan je wervelkolom en gewrichten. Terwijl de populariteit van yoga toeneemt, stijgt ook het aantal bezoeken aan de spoedeisende hulp van yoga. De "New York Times" meldt dat tientallen mensen elk jaar naar het ziekenhuis gaan vanwege yoga-blessures. Besteed aandacht aan je lichaam en duw jezelf niet langs posities die strak of gespannen aanvoelen, beveelt de American Council on Exercise aan.


Bekijk de video: 10 TIPS VOOR DE EERSTE KEER! (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. JoJoshakar

  Beste beheerder! U kunt informatie over uw blog op mijn prikbord schrijven.

 2. Adalard

  Je zin is weergaloos... :)

 3. Pyrrhus

  Ik ben er zeker van, wat het al is besproken, gebruik zoeken op een forum.

 4. Alvino

  Je hebt helemaal gelijk. In dit iets is uitstekend idee, handhaven wij.

 5. Carrington

  Goed gedaan, een heel goed idee

 6. Orlege

  Naar mijn mening ben je op een valse manier.Schrijf een bericht