Info

Dolfijn Kick Workouts


De dolfijnschop is de natuurlijke schop die wordt gebruikt met de vlinderslag. Je houdt beide benen en knieën aan elkaar gelijmd. Het kan ook worden gebruikt in combinatie met de rugslag, freestyle en schoolslag als onderdeel van een trainingsoefening. Freestyle- en rugslagzwemmers duwen ook van de muur af door een wip met de dolfijnenschop om maximale snelheid tijdens een race te verkrijgen. De dolfijn kick werkt de buikspieren en is nuttig voor het verbeteren van het ritme tijdens het zwemmen.

Beginner Dolphin Kick Workout

Het gebruik van een dolfijnschop tijdens het side-freestyle of side-backstroke is een goede manier om je buikspieren op te bouwen, aan armtechniek te werken en het uithoudingsvermogen te vergroten. Om side-freestyle of side-backstroke te zwemmen, voltooi je de slag zoals gewoonlijk, maar tel in plaats daarvan een langzame 10-count voordat je naar de volgende arm draait. Eén arm moet zich aan uw zijde bevinden en de andere aan uw hoofd. Deze training duurt ongeveer 30 minuten tot een uur, afhankelijk van uw fitnessniveau en zwemvermogen.

Doe een 200-meter dolfijn kick-warming-up op je buik met een kickboard. Duw je heupen naar voren in het water tijdens het trappen. Begin langzaam en verhoog je intensiteit als je aan de finish komt.

Voer een 200-meter dolfijnschop op je rug uit met een kickbord. Houd de rand van het bord met uw handen vast. Plaats uw armen in een gestroomlijnde positie voor een meer uitdagende training.

Zwem 250 meter side-freestyle met een dolfijnschop. Wanneer u uw armen door het water trekt voor uw beroerte, ontspan dan uw handen en zorg ervoor dat er een beetje ruimte tussen uw vingers is. Beker niet met uw vingers.

Zwem 250 meter zijwaartse rugslag. Focus op de rotatie van je lichaam en het aanspannen van je buikspieren. Je duimen moeten naar het plafond wijzen als ze met je heupen uit het water komen. Je pink gaat eerst het water in.

Voltooi een 200-meter dolfijntrap afkoelen met een kickboard op je buik.

Intermediaire training voor dolfijnenschoppen

Het gebruik van een dolfijnschop met de vlinder en de schoolslag verbetert het ritme, de kracht en de cardiovasculaire conditie, waardoor u langere afstanden kunt zwemmen. Voltooi de vlinderboor door een vlinder-arm-trek te voltooien met drie dolfijnenschoppen. Voltooi de schoolslagboor op dezelfde manier, maar gebruik één schoolslag-trek tot drie dolfijnenschoppen.

Warm op door een dolfijnschop van 300 meter in gestroomlijnde positie op je rug te voltooien zonder een kickboard. Houd de armen strak naast je oren en plaats een hand op de andere met de handpalmen naar het plafond gericht.

Zwem met een vlinderboor van 300 meter. Als zwemmen continu te uitdagend is, geef jezelf dan elke 25 meter 15 tot 30 seconden rust.

Voltooi een 300-meter schoolslagboor op dezelfde manier als de vlinderboor. Focus op snelle borstslagarmen voor je lichaam.

Koel af door 300 meter dolfijnenschop te voltooien met een kickboard op je buik.

Geavanceerde Dolphin Kick Workout

De vlinder bevat een continue beweging die afhankelijk is van de juiste timing en ritme. Zonder dit zal een zwemmer veel meer energie verbruiken dan nodig is om de slag te voltooien en zal hij moe worden. Het vereist een sterke kern, een sterke trap en sterke schouder- en armspieren. Deze training is bedoeld om het uithoudingsvermogen van vlinders te verbeteren voor wedstrijdzwemmers en mensen die tussentijden willen verkorten.

Zwem een ​​vlinderopwarming van 300 meter om je been- en armspieren aan te spannen en je lichaam klaar te maken voor een training.

Voltooi een 600-meter éénarmige vlinderboor door anderhalf keer te schoppen en door te trekken met slechts één arm. Overdrijf je dolfijnschop en graaf diep in het water met je handen. Voltooi 300 meter met uw rechterarm en 300 meter met uw linkerarm.

Zwem 20, 25-meter vlinder voor een totaal van 500 meter vlinder. Gun uzelf rustintervallen van 15 seconden. Gebruik zwemvliezen om de intensiteit te verminderen en om te werken aan het juiste ritme van de dolfijnschop.

Koel af met een vlinder van 200 meter.

Overwegingen

Wanneer je voor het eerst aan je dolfijnschop begint te werken, probeer dan vinnen te gebruiken voor enkele oefeningen. De vinnen helpen je beweging in het water te overdrijven, zodat je kunt voelen hoe de juiste techniek voelt tijdens het zwemmen. Werk in een tempo dat voor u comfortabel aanvoelt en pas de trainingen aan door de afstand voor uw fitnessniveau te vergroten of te verkleinen. Praat met uw huisarts voordat u met een nieuw trainingsschema begint.

Middelen


Bekijk de video: VLOG #34 HEMMERS GYM TRAINING DAG KICKBOKS (December 2021).