Info

Boren voor tryouts voor jeugdvoetbal


De meeste jeugdvoetbalcompetities, vooral voor kinderen jonger dan 12 jaar, plaatsen iedereen die in een team wil spelen. Naarmate kinderen hun vaardigheidsniveau verbeteren, kunnen ze echter de kans krijgen om in meer elite of reizende teams te spelen waarvoor een try-out vereist is. Coaches zoeken niet alleen naar spelers die goed zijn in het schoppen van de bal, maar ook naar degenen die de bal goed kunnen beheersen. Daarnaast onderscheidt uithoudingsvermogen, kracht en de bereidheid om nieuwe dingen te leren ook spelers van diegenen die misschien in staat zijn om doelpunten te maken, maar die het tempo niet kunnen bijhouden.

Kortzijdige spellen

Door kleine spellen voor spelers in te stellen, kun je spelers zowel individueel als in teamverband evalueren. Stel doelen uit kegels of markeringen en plaats ze 5 meter uit elkaar. Gebruik de korte zijde van een voetbalveld of markeer een reeks stations op 20 meter afstand van elkaar om meerdere oefeningen tegelijk te doen. Bob Livingstone van de Rockville Centre Soccer Club beweert dat 11 ronden competitief spel op een één-tegen-één of twee-tegen-twee manier voldoende zijn om spelers te evalueren voordat de vermoeidheid begint. Spelers houden hun eigen score bij en verliezer gaat een station terug terwijl de winnaar vooruit gaat. Geef een rustperiode van drie minuten tussen elke ronde. Dit is als een mini-toernooi. Eén-op-één spel toont het vermogen van de speler om de bal aan te pakken en haar concurrentievermogen.

Technische vaardigheden en tactieken

Verschillende oefeningen testen het vermogen van een speler om de bal te besturen en op snelheid te dribbelen. Vooral voor jongere spelers, dribbelen rond een kegel en vervolgens doorgeven aan de volgende speler in de rij geeft aan hoe goed ze beide passen en de bal ontvangen. Het toont draaivaardigheden en hoe de bal onder druk te houden. Spelers laten werken in groepen van drie of vier, het veld op rennen, naar elkaar overgaan en op het doel schieten is een goede manier om hun uithoudingsvermogen en vermogen om de bal te hanteren te evalueren.

Scrimmaging

Scrimmaging is waardevol in volledige negen-tegen-negen of 11-tegen-11 spellen. Kijken naar spelers die op een groter veld concurreren, toont niet alleen de veldsnelheid van een speler, maar laat je ook zien hoe een speler van en naar de bal beweegt, lange passen afhandelt en op het veld communiceert, evenals hoe goed een speler kan afsluiten en pak de bal.

Doelman Boren

Een keeper moet een persoon zijn die de leiding neemt en nog steeds voor een bal duikt, zelfs als het waarschijnlijk is dat hij deze niet zal krijgen, volgens "Knack Coaching Youth Soccer" door D.W. Crisfield. Test een keeper door hoge ballen en ballen in de hoek te schoppen. Directe trappen, ontsnappingen en hoekschoppen testen niet alleen het kennisniveau van de andere spelers, maar zijn een ideale manier om te zien wat een keeper kan en wil doen op het veld. Goede keepers vertellen hun verdedigers waar ze moeten staan ​​en hoe ze de bal willen spelen voordat deze wordt geschopt.


Bekijk de video: Top 20 tips to swim faster. Part 1. Swimming advice (November 2021).