Info

Duke Basketball Workouts


Sinds het begin van de jaren tachtig heeft Duke basketbal een groot succes gekend onder leiding van basketbalcoach Mike Krzyzewski, heren. "Coach K" heeft een aantal voormalige spelers aangenomen als assistent-coaches en samen hebben ze een trainingsprogramma gecreëerd dat effectief is in het produceren van resultaten. Van oefeningen voor het ontwikkelen van vaardigheden tot gewichtstraining, de basketbaltrainingen van Duke hebben bijgedragen aan het succes van hun individuele spelers en hun team.

Stretches

Duke begint elke training met een reeks rekoefeningen die helpen blessures te voorkomen. Deze rekoefeningen verhogen ook de sterkte en flexibiliteit. Je kunt deze rekoefeningen doen door te beginnen met de vlinder-liesrek, zittend in Indiase stijl met de onderkant van je voeten tegen elkaar en duw je knieën naar de grond. Andere oefeningen zijn borst, hamstring, staande lies en kuit strekken. Het toevoegen van spinale wendingen vermindert het risico op rugletsel.

Jump Rope Training

Coach K maakt gebruik van een reeks conditionerende trainingen om ervoor te zorgen dat zijn spelers in topconditie zijn. Een groot deel van deze conditionerende training omvat springtouw en sprinten. U kunt deze trainingen simuleren door met beide voeten tegen elkaar te springen, vervolgens met elke individuele voet en vervolgens met beide voeten weer samen. Het wordt aanbevolen om 30 seconden te springen, gevolgd door een rustperiode van 15 seconden. Neem hoge sprongen, lunges en dubbele stappen op in je workout terwijl je je comfortabel voelt.

Ball Handling Workouts

Duke basketbalspelers doen een reeks stationaire en full-court basketbaloefeningen om hun vermogen om de bal in spelsituaties te hanteren te verbeteren. Stationaire oefeningen zijn onder meer het dribbelen van de bal rond je lichaam, hoog-laag dribbels, dribbel figuur-achten en figuur-achten zonder te druppelen door de bal snel van hand tot hand te bewegen terwijl je je ogen op de rand gericht houdt. Full-court bal handling oefeningen omvatten oefeningen ontworpen om snelheid en richting te veranderen. Deze oefeningen omvatten een full-court stop-and-go dribbel, dribbles tussen de benen en crossover dribbels. Nadat je elk van deze oefeningen met één bal hebt gedaan, probeer je ze met een bal in elke hand.

Trainingsoefeningen schieten

Conditioneringstrainingen ontworpen door Duke zijn bedoeld om op volle snelheid te worden gedaan. Dit betekent niet noodzakelijk dat je door elke oefening moet rennen, maar de oefening efficiënt moet doen en elke opname moet tellen. Schietoefeningen door Duke zijn onder andere de Mikan en omgekeerde Mikan-oefeningen om het voetenwerk te verbeteren, evenals jump-shots van blok naar blok en elleboog naar elleboog. Je moet ernaar streven om op elke plek tien schoten te maken. Nadat je je comfortabel voelt fotograferen van dichtbij, stap je achter de driepuntslijn en maak je 10 opnamen. Coach K stelt voor om een ​​vrije worp te maken tussen elke set schoten en een sprint te lopen voor elk gemist foutschot.

Middelen


Bekijk de video: Duke Basketball: Skill Development 101218 (December 2021).