Info

Duke Rice Diet


Ondanks zijn naam is het Duke Rice-dieet meer dan een afslankprogramma waarbij rijst wordt gegeten. Het rijstdieet bestaat uit vier basisaspecten - medisch toezicht, onderwijs, groepsondersteuning en gecontroleerde voeding - en beweert een effectieve behandeling te zijn voor obesitas, hartaandoeningen, hoge bloeddruk en diabetes. Hoewel het programma niet langer is aangesloten bij het Duke University Medical Center zoals het was bij het begin, bevindt het zich nog steeds in de geboortestad van Duke University, Durham, NC. In 2009 meldden "60 minuten" dat sommige deelnemers aanzienlijk gewichtsverlies ervaren op de rijst Dieet, hoewel er verschillende nadelen aan het programma zijn verbonden.

Geschiedenis

Het rijstdieet werd ontwikkeld in de jaren 1930 door de in Duitsland geboren professor Walter Kempner van de Duke University Department of Medicine. Door het medische onderzoek van Kempner merkte hij op dat culturen met mensen die vaak rijst eten minder vaak overgewicht, diabetes, hoge bloeddruk en nierziekte hebben. Hij ontwikkelde een plan voor gewichtsverlies gericht op rijst, fruit, sap en voedingssupplementen, en dit plan werd in 1939 gebruikt als een live-behandelingsoptie bij het Duke University Medical Center. Sinds die tijd is het rijstdieet gegroeid om meer voedingsmiddelen en om de inname van natrium en vet strikt te beperken.

Aspecten

Het hart van het rijstdieet is een 800- tot 1000-calorieën dagelijks maaltijdplan dat wordt begeleid door artsen, diëtisten en verpleegkundigen in het Rice House in Durham. Het programma kent twee verschillende fasen: Fase 1, waarin deelnemers alleen fruit en volle granen eten; en fase 2, wanneer bonen, groenten en vis langzaam opnieuw in maaltijden worden geïntroduceerd. De maaltijden zijn ontworpen om dagelijks niet meer dan 150 milligram natrium, 5 gram vet en 20 gram eiwit te leveren. Tijdens beide fasen wordt de medische toestand van elke deelnemer nauwlettend gevolgd en volgen dieters dagelijkse lessen over gezonde levensstijlkeuzes en aanmoedigingssessies voor groepen. Elke verblijfsduur is mogelijk, hoewel de hoofdsite van het Rice Diet Program drie tot zes weken aanbeveelt.

Voordelen

In tegenstelling tot rage-diëten die snel gewichtsverlies beloven, maar geen rekening houden met levensstijlgewoonten zoals het beheersen van de portiegrootte, het maken van gezonde eetkeuzes en leren regelmatig te trainen, probeert het rijstdieet alle aspecten van gewichtsbeheer aan te pakken met een programma dat voedingsmiddelen met veel voedingsstoffen benadrukt en medisch begeleid gewichtsverlies. Het natriumarme, vetarme, voornamelijk plantaardige voedingsplan van het programma voldoet aan de nieuwste richtlijnen voor een gezond voedingspatroon. Deelnemers aan het programma vertelden verslaggever "60 minuten" Rebecca Leung dat het volgen van het plan in de ondersteunende omgeving van het Rice House het gemakkelijker maakte om kilo's te verliezen dan wanneer ze thuis waren.

Nadelen

Het rijstdieet is een haalbare optie alleen voor mensen die genoeg tijd en geld hebben om te investeren in een verblijf van meerdere weken in het rijsthuis. Hoewel Robert Rosati, universitair hoofddocent cardiologie aan het Duke University Medical Center, verschillende thuisgidsen over het dieet heeft geschreven, waaronder 'The Rice Diet Solution', bieden ze slechts een aangepaste versie van het daadwerkelijke dieetplan en geen van de medische ondersteuning. Omdat het dieet zo beperkend is, herwinnen veel deelnemers het gewicht dat ze hebben verloren als ze terugkeren naar hun normale leven. Van de vijf Rice House-lijners gevolgd door "60 minuten" gedurende drie jaar, werden er drie aanzienlijk zwaarder na het verlaten van het programma.


Bekijk de video: How To Lose Weight On The Rice Diet (Januari- 2022).