Info

De voordelen van stationair joggen


Verbeter uw cardiovasculaire gezondheid, word fit en geniet van de grote verscheidenheid aan voordelen die regelmatige lichaamsbeweging biedt. Geniet van dezelfde voordelen als joggen in plaats van joggen buiten of op een loopband zonder je zorgen te maken over slecht weer of dure apparatuur die je vertraagt.

Gemak

Stationair joggen is de perfecte oefening als u weinig tijd of geld hebt. Het is een oefening die u vrijwel overal kunt doen: comfortabel thuis terwijl u televisie kijkt, in een hotelkamer tijdens het reizen of op kantoor tijdens een lunchpauze. Het enige dat je nodig hebt zijn een paar ondersteunende hardloopschoenen, water en een plat oppervlak met een beetje beenruimte om op zijn plaats te lopen.

Fitness verbeteren

Afvallen, calorieën verbranden en spieren opbouwen met deze eenvoudige vorm van oefening. Om af te vallen, moet je meer calorieën verbranden dan je verbruikt. Wanneer hij 30 minuten op zijn plaats blijft, zal een persoon van 150 pond 238 calorieën verbranden. Hardlopen is ook een spieropbouwende activiteit die je quads, hamstrings, bilspieren, iliopso's en kuiten activeert. Naarmate uw fitnessniveau verbetert, neemt u het tempo op voor een intensievere training.

Gezondheidsvoordelen

Voorkom chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes en sommige vormen van kanker bij inspanning. Regelmatige lichamelijke activiteit kan ook uw bloeddruk verlagen, uw cholesterolgehalte verbeteren en helpen bij aandoeningen die uw gewrichten beïnvloeden, zoals artritis. De Centers for Disease Control and Prevention beveelt 150 minuten per week matige aerobe activiteit aan om uw risico op deze ziekten te verminderen. Vijf dagen per week gedurende 30 minuten joggen voldoet aan deze richtlijnen.

Andere voordelen

Verhoog uw energieniveau met stationair lopen. Volgens de Mayo Clinic verbetert fysieke activiteit je cardiovasculaire systeem, waardoor je meer energie krijgt om dagelijkse activiteiten uit te voeren. Naast fysieke voordelen biedt stationair lopen ook emotionele voordelen. Als je op zijn plaats loopt, kun je je gelukkiger en kalmer voelen. Regelmatige lichaamsbeweging dient als een boost voor zelfvertrouwen, omdat uw fysieke uiterlijk verbetert van gewichtsverlies.