Info

Het effect van stationaire oefeningen op het lichaam

Het effect van stationaire oefeningen op het lichaam


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Trainen met dezelfde intensiteit tijdens een trainingsroutine heeft verschillende positieve resultaten op uw fitnessniveau, maar beperkt de voordelen die u van een training krijgt. Steady-state aërobe oefening verschilt van intervaltraining in de manier waarop uw lichaam vet verbrandt, spiervezels gebruikt en uw vermogen om te herstellen na activiteit beïnvloedt.

Steady-state oefening

Steady-state oefening is activiteit die u uitvoert met behoud van ongeveer dezelfde hartslag en spierbewegingen. Voorbeelden hiervan zijn joggen buiten of op een loopband, fietsen op een hometrainer zonder de weerstandsinstellingen of pedaalsnelheden te veranderen, of aerobisch dansen dat meestal hetzelfde ritme in de klas gebruikt. Het uitvoeren van dezelfde oefening voor de duur van een training maakt het niet in een stabiele toestand. Voorbeelden hiervan zijn het toevoegen van een minuut hardlopen om de vijf minuten tijdens een krachtige wandeling, het verhogen en verlagen van de weerstandsinstelling en pedaalsnelheden tijdens een stationaire fietstraining of het toevoegen van 90-seconden bursts van intensieve bewegingen aan een stepaerobics-training.

Vet verbranden

Hoe langzamer je traint, hoe meer vet je verbrandt als een percentage calorieën. Terwijl u het hoogste punt van uw aerobe drempel bereikt en tijdens anaërobe activiteiten zoals basketbal, voetbal en tennis, verbrandt u voornamelijk glycogeen. Hoewel je meer vet verbrandt als percentage verbrande calorieën tijdens een zogenaamde vetverbrandende training of een cardio-routine, verbrand je eigenlijk minder vet dan wanneer je harder traint, omdat je meer totaal vet verbrandt bij hoge hartslag, legt uit gecertificeerde fitnesstrainer Monica Neave.

Spier gebruik

Je spieren bevatten fast-twitch en slow-twitch spiervezels, met slow-twitch vezels die verantwoordelijk zijn voor kracht en kracht, en fast-twitch vezels die verantwoordelijk zijn voor snelheid en snelheid. Om in een stabiele toestand te trainen, moet je in een tempo werken dat je niet tot vermoeidheid zal vermoeien, wat vaak betekent dat je voor een groot deel van het werk op langzame spiervezels moet vertrouwen. Dit betekent dat dit soort aerobe oefeningen niet optimaal zijn voor atleten tijdens hun pre-seizoen training en tijdens hun seizoen. Tijdens aerobe activiteit putten uw spieren hun voorraad adenosinetrifosfaat uit, wat spiercontracties voedt. Het lichaam produceert ook melkzuur, wat spiervermoeidheid en kramp kan veroorzaken. Tijdens start-en-stopoefeningen hebben uw spieren de kans om wat ATP aan te vullen en een deel van het melkzuur te verwijderen dat u tijdens een punt, spel of sprint hebt geproduceerd.

Herstel

Tijdens steady-state training blijft uw hartslag ongeveer 50 tot 80 procent van uw maximale hartslag en u houdt deze daar. Dit helpt bij het verbeteren van uw cardiorespiratoire uithoudingsvermogen of uithoudingsvermogen, maar helpt u niet bij het verbeteren van uw vermogen om te herstellen na zeer intensieve tennispunten, voetbalspelen of andere korte uitbarstingen van activiteit. Sprint of intervaltraining is geschikter voor dit type cardio-conditionering.


Bekijk de video: 187th Knowledge Seekers Workshop August 31, 2017 (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Andsaca

  Het is mogelijk en noodzakelijk om :) oneindig te bespreken

 2. Arashakar

  Speciaal geregistreerd op het forum om je veel te vertellen voor je advies. Hoe kan ik je bedanken?

 3. Daimi

  gyyyyyy ..... dat is een jammer

 4. Jalil

  Niet in de zaak.

 5. Zologore

  Glimlachte vooral ... yyy ...

 6. Hali

  Mijn excuses voor het storen ... Ik heb een vergelijkbare situatie. Ik nodig je uit voor een discussie.Schrijf een bericht